Lettland väntar

Sverige möter Lettland den 24-26 oktober i kampen om att behålla sin plats i division 1 Europa/Afrika i Davis Cup. 
Med dryga månaden kvar finns det en rad frågetecken. 
Spelort, arena och underlag är inte offentliggjort. Enligt sportchef Johan Sjögren kommer Svenska Tennisförbundet inom kort att gå ut med denna information. Det är bara att hoppas att det kommer bli på grus, det underlag som de svenska spelarna fått ut mest av  i år. Tänker då i första hand på singelalternativen Christian Lindell och Elias Ymer. Till det är favoritunderlaget "hard" sett till vad letterna själva väljer då det vankats hemmafördel i Davis Cup de senaste åren. 

Hur det kommer att gå i denna landskamp hänger mycket på den lettiske världsspelaren Ernests Gulbis, just nu på plats 13. Hans medverkan är i dagsläget högst osäker. Enligt ATPs hemsida är han uppsatt för spel i Basel och deras 500-turnering aktuell vecka. Samma vecka spelas även en liknande turnering i spanska Valencia, en turnering Gulbis var med i 2013. Med tanke på ranking så bör han jaga en plats i ATP-slutspelet i London som startar ett par veckor efter denna DC-fight. Så frågan är om han väljer den kampen eller landets bästa? 
I helgen som gick, i förlustmatchen mot Österrike, spelade Gulbis dubbeln (tillsammans med Libietes, vinst i tre raka) endast. 

Lettiska singelalternativ förutom Gulbis är inte alls av samma kaliber. I helgen spelade den rutinerade Andis Juska (rankad 716) och Janis Podzus (791). 

Ett annat frågetecken, som kan bli avgör avgörande speciellt som Gulbis kommer till singelspel, är vår egna Robban Lindstedts medverkan. Tänkte då inte i första hand på hans lårskada, utan att han vid samma situation i fjol (med 500-turnering som krockar med DC-match) var ytterst tveksam till att välja spel för Sverige före den egna karriären igen. 

Som ni ser är det många frågetecken så här en dryg månad innan första boll. Den Svenska DC-bloggen återkommer. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0