En vilsen Ymer chanslös

Den svenske ettan, Elias Ymer, var utan chans mot rumänske tvåan Marius Copil med knappa sjuttio platser bättre på rankingen. Förlust med 2-6, 3-6, 2-6 på dryga en timma. Detta ger oss 1-1 efter första dagens spel.
 
Ymer såg mest håglös och förbryllad ut, utan minsta gnista. Han såg vilsen och osäker ut. Så vilsen och osäker han ibland kan göra. Det såg ut som om han inte trodde på seger.
 
I både första och andra set bröt Copil svenskens serve fram till 1-3. Första set blev det dessutom ett till break, fram till setvinst då Ymer gjorde ett dubbelfel på den första setbollen.
 
I andra set skaffar sig Ymer en egen breakboll omgående utan att komma åt. Han tappar, som sagt, till 1-3 genom en forehand djupt i nät. Räddar sedan en till breakboll vid 1-4 med en smash. Som en stucken gris får Ymer springa, från hörn till hörn, på den andra setbollen vid ställningen 3-5 och 40-30 i rumänsk serve. Han avslutar duellen med att lägga bollen långt lång. På knappt en timma försvann inte bara ett set, utan två.
 
Tredje set börjar även det illa, tapp i första servegamet, 0-1. Rumänsk smash ger sedan ännu ett break till 1-4. Vid 2-5 skal Copil bara serva hem matchen. Ymer vill annat, skaffar sig 0-30 och senare 30-40, en breakboll. Signifikativt för matchen kommer Copil igen och skaffar sig han sig en matchboll. Ymer räddar den första. Ymer i nät ger rumänen en till. En otagbar serve ger matchvinst.
 
Förbundskapten Fidde Rosengren har mycket att jobba med vad gäller Ymer och hans inställning. Ny chans till förbättring på söndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0