Rosenholm nära

Trots knappa 300 platser skillnad på rankingen gav Patrik Rosenholm australiensaren Bernard Tomic en match i den första omgången av If Stockholm Open. Han föll till slut med 6-7(1), 7-5, 4-6 efter knappa två timmar. 

Svensken spelade rakt igenom matchen helt utan respekt. Han lyckades allt som oftast med sin uttänkta matchplan, sina slag, att visa Tomic att han visst var där för att vinna. Det som till slut fällde avgörandet verkade, tråkigt nog, vara orken. Tråkigt för Rosenholm hade verkligen Tomic på kroken och tråkigt inför morgondagens offentliggörande av vilka som får förtroendet inför Davis Cupmatchen mot Lettland nästa veckoslut. Tror trots allt att Rosenholm är en av de fem som förbundskapten tar ut inför denna viktiga drabbning. 
Övriga är Ymer, som går in i Stockholm Open imorgon, Lindell, som spelar på onsdag, Brunström och Lindstedt. Om den sistnämnda inte vill spela så kallas säkert Arvidsson in som ersättare i dubbeln. 

Åter till Rosenholms match. Första set var jämt, utan någon chans till bryt. Väl i tiebreaket tog Tomic kommandot. Han ökade på tempot och var helt överlägsen. Svensken fick med sig en serve. 
I andra set rivstartar Rosenholm, bryter omgående och går fram till 4-1. När svensken, vid 5-3, har chans att serva hem setet bryter Tomic tillbaka. Australiensaren har sedan 0-30 vid ställningen 5 lika innan åter svensken tar över taktpinnen. Han går fram till 6-5 och sedan två setbollar, 40-15. En lång retur tror vi alla räddar Tomic men hawk-eye vill annat. Poängen är inne och andra set på dryga halvtimmen till Rosenholm. 
Avgörande set börjar i samma anda. Svensk breakboll omgående. Men en retur djupt i nät på forehandsidan gör att den möjligheten försvinner. Svensken räddar en breakboll emot i femte gamet, men kan inte i servegamet efter hålla emot. På den andra av tre breakbollar kan Tomic genom en hög forehand mitt i banan bryta. Han håller sedan båda sina kommande två servegame och matchen är förlorad, på den tredje matchbollen. 

Vi återkommer imorgon när det är uttaget DC-lag samt med Ymers match på kvällskvisten. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0