Lindell föll, Brunström föll

Christian Lindell klarade sin ATP-debut inomhus med godkänt. Han mötte Dustin Brown och föll med 4-6, 6-7(3) på en timma och nitton minuter. 

Lindell började något nervöst. Tappade matchens första game genom att dubbelfel. Efter det kom han igen, så pass bra att han kunde bryta tillbaka till 2 lika efter det att Brown spelat serve-volley men lagt bollen i nät. Setet avgjordes sedan i nästa servegame. Lindell räddade första breakbollen, på den andra gör han ett enkelt misstag när han från mittplan lägger bollen långt ut. Lindell vaskar fram en breakboll vid 3-4 och 30-40. Ett ess förstör den möjligheten. Ett ess är det sedan som avgör setet till Browns fördel. 

I andra set höjs spelkvaliteten än mer, båda servar stabilt. Vid 5-4 och 30 lika är Lindell två bollar från setvinst. Han satsar på den andraseeve som kommer men lyckas inte att hålla ner den tillräckligt. Brown vinner gamet. Inte så överraskande går tysken fram till 0-40, tre brekabollar, i nästa game. Lindell räddade den första men gör sedan ett dubbelfel. När det sedan är dags för Brown att serva hem gamet vaknar svensken till på nytt. Först slår tysken ett dubbelfel på första matchbollen. Lindell sliter sig sedan till ett break och det blir tiebreak. Där visar Brown att dryga hundra platser på rankingen spelar roll. Han seglar iväg utan att svensken varken orkar eller kan komma tillbaka. Ett enkelt misstag till 1-3 och dubbelfel till 3-6, ger tre matchbollar. Lindell returnerar i nät på den första och turneringen är över. 


Förlust blev det oxå för Johan Brunström i par med Nicholas Monroe mot Murray/Peers med klara 2-6, 3-6 på knappa timmen. 

Nu väntar ett par dagars träning till för Lindell och övriga svenskar innan de styr kosan väster ut på söndag för uppladdning inför DC-fighten i Jönköping om dryga veckan. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0