Mästare Robert Lindstedt

Äntligen fick Robert Lindstedt kliva överst på pallen i en Grand Slam. Detta idag när han tillsammans med polacken Lukasz Kubot vann i Australian Open i Melbourne. 
Vinst i finalen över överraskningen Bulorac och Knaasen med två gånger 6-3 på dryga timman. 

Både Lindstedt och Kubot spelade i stort sett felfritt. Fyra enkla misstag på hela matchen talar sitt tydliga språk. 
Robert tog sina servegame förutom det sista blankt. Det var för att prata i fotbollstermer spel mot ett mål. Butorac stod upp bra men den stora bristen såg vi tydligt i Klaasens serve. Samtliga tre brutna servegame fanns där. Fram till 2-1 och setvinst i första. 28 minuter tog det.
Vid ställningen 3-2 i andra set hade Lindstedt/Kubot tre breakbollar utan att komma åt. Nästa chans kom i den åttonde gamet. En ramträff av Butorac gav dem 5-3. Dags för Lindstedt att serva, chans att serva hem matchen, bli en Grand Slamvinnare. 
Då märktes att nerverna kommit in i Lindstedts psyke. 30-15, två bollar från match, vändes till 30-40 och breakboll emot. En nätrullare av Butorac ger likaläge. Serve in och matchboll, den första. Duell på den som avslutas med smash av Lindstedt. Han skriker rakt ut, pekar upp mot boxen där bl.a. Björkman och Enqvist sitter sedan kramkalas med Kubot. Efter tack för matchen fram till boxen. Vi kan sedan se Lindstedt sitta och gråta, gråta glädjetårar. Det är en häftig känsla att som svensk se detta. 

Detta var Robert artonde seger på touren, med sin sjunde parter. 

Sju år efter Simon Aspelins vinst i US Open har Sverige en Grand Slamvinnare. Efter tre raka förluster i Wimbledon 2010-2012 har Robban väntat på denna seger.

Den Svenska DC-bloggen säger ett stort grattis till Robban Lindstedt för denna efterlängtade seger! Äntligen är ordet för dagen! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0