Fjärde gången gillt?

Robert Lindstedt i par med polacken Lukasz Kubot är klar för Grand Slamfinal i Australian Open, Melbourne. Det fjortondeseedade paret vann över Mahut/Llodra med 6-4, 6-7 (12), 6-3 efter 2,5 timma. 
Andra sets tiebreak blev högdramatiskt med fem missade matchbollar för det svensk-polska paret. 
I avgörande set bröt dom Mahuts serve fram till 4-2. Kubot kunde vid ställningen 5-3 serve hem matchen på den åttonde matchbollen. Vid ställningen 40-30 så trodde Lindstedt & Co. att matchen var vunnen när linjedomaren visade att en fransk boll var bred. Hawk-eye visade dock att den satt på linjen. Bollen var förlorad. Men det hela fick trots allt ett lyckligt slut.

Imorgon lördag väntar nu final mot det oseedade paret Butorac/Klaasen. Detta nykomponerade par har imponerat på sin väg fram till denna final. Dels för att de vunnit över fyra seedade par fram till denna final, bl.a. världsettorna bröderna Bryans. Dels så har dem bara förlorar ett set, jämfört med Lindstedt/Kubots tre set.

Det blir Lindstedts fjärde final i Grand Slam. Han har sedan tidigare tre finaler i Wimbledon år 2010, 2011 och 2012. Alla tre har som bekant slutat med förlust. Vi hoppas på ett bättre slut denna gång. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0