DC-helgen som väntar

Imorgon är det dags för "julafton" för oss tennisälskare, det är en rad olika landskamper runt om i världen i den anríka tennisturneringen Davis Cup.
 
Lite tankar följer...
Sverige spelar inte, står över som seedade, den första omgången av Grupp 1 Europa/Afrika. Dock så skall moståndare vaskas fram i helgen. Det är Ukraina som möter Rumänien. Ukrainas lag såg svagt ut till i eftermiddag, då deras näst bäste spelare Sergiy Stakhovsky (rankad 85) blev nominerad in i laget. Han blir nu deras ankare. Som andra singelspelare ställer de upp med Marchenko (160). Rumäniens motdrag blir Hanescu (72) och Ungur (122). Att Hanescu tillsammans med Tecau tar hand om dubbeln för bortalaget känns rätt givet. Mer osäkert vilket par hemmalandet väljer. Just nu är Bubka/Molchanov uttagna. På pappret ser det ut som en liten fördel till Rumänien i kraft av ett starkare dubbelpar och rutinerade Hanescu. Tippar 2-3, vilket i så fall innebär att Sverige får spela på bortaplan 4-6 april mot just Rumänien.
 
Intressant är även att följa i Sveriges grupp, matchen mellan Slovakien och Lettland. Vinnaren här möter Österrike i andra omgången. Slovakien med Klizan, Lacko och Martin i laget skall vinna denna drabbning enkelt med 5-0.
 
Det spelas också åtta matcher i World grupp. Tippar följande:
Tjeckien - Holland 4-1
Japan - Kanada 2-3
Tyskland - Spanien 3-2 (Spanien utan varken Nadal eller Ferrer. De ställer också över Verdasco i fredagens singlar. Tyskland i sin tur ställer över Haas...)
Frankrike - Australien 4-1
USA - Storbritanien 3-2
Argentina - Italien 2-3
Kazakhstan - Belgien 4-1
Serbien - Schweiz 0-5 (Serbien utan Djokovic, Schweiz med både Federer och Wawrinka) Tippar på avgjort redan efter lördagens dubbel.
 
Vi återkommer under helgen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0