Laget det väntade

På fredag inleds Sveriges DC-match mot Slovakien i Bratislava.
Förbundskapten Fredrik Fidde Rosengren har tagit ut kvartetten Isak Arvidsson (rankad 561), Patrik Rosenholm (564), Robert Lindstedt (dubbelranking 17) och Johan Brunström (dubbel 61).
Med, som femte man, i Bratislava, är Sverigeettan Markus Eriksson (444). Han är småskadad efter ett fall på gymmet tidigare i veckan.
 
Arvidsson har spelat två singlar, båda tidigare i år mot Ukraina vilket resulterade i två förluster (0-6 i set). Om Rosenholm får spela är det DC-debut för honom. I dubbel har Lindstedt i Davis Cup 7 vinster och 3 förluster. Inomhus, precis som det är till helgen så är det bara en förlust. Brunström och Lindstedt tillsammans har två vinster på lika många tillfällen, mot Ukraina i våras och Serbien i fjor (båda på bortaplan).
 
Laget har under veckan tränat på i Racketcentrum i Jönköping.
 
Den slovanska kaptenen, tillika gamla storspelaren, Miloslav Mecir har tagit ut Martin Klizan (46), Lukas Lacko (84), Andrei Martin (137) och Filip Polasek (dubbel 37).
 
Klizan, som inte var med i senaste förlustmatchen mot Ukraina i februari i år, har på sina 13 matcher DC-singel 7 segrar. Lacko har på sina 25 matcher i DC vunnit 11. I dubbel senast så ställde Slovakien upp med Polasek, tillsammans med Igor Zelenay som denna gång inte är uttagen.
 
Fram till lottningen på torsdag kan kaptenerna laborera med sina lag.
 
Om Sverige vinner till helgen så stannar vi kvar i division ett. Vid förlust blir det en direkt avgörande drabbning på hemmaplan mot Danmark i slutet av oktober (25-27).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0