Vinc utan chans - dubblarna kvar

I Båstad idag åkte den sista svensken, tredje med ett wild card, ut ur turneringen. Den nu 32 år gamle Andreas Vinciguerra hade - som väntat - inte en chans mot åttondeseedade spanjoren Fernando Verdasco, som vann med 4-6, 6-7 (3-7) på knappa 1,5 timma. Siffrorna var inte så jämna som man kan tro vid en första anblick. 
Andreas hade inte en enda breakboll under hela matchen och kom hela tiden efter när spanjoren drog upp tempot.
Kan detta vara sista gången vi får se Andreas på touren - vem vet?!
 
I och med Vinciguerras uttåg har Sverige inte någon med in i den andra omgången i singelspelet.
Vi får istället ställa hoppet till en rad dubbelpar. Som förstaseedade hittar vi titelförsvarande hemmasonen Robert Robban Lindstedt. Nu i par med kanadensaren Daniel Nestor. De möter Stakhovsky/Troicki i första omgången, imorgon onsdag.
 
Idag gick också Isak Arvidsson i par med finnen Micke Kontinen in i turneringen. Det blev respass omgående mot Alund/Souza med 4-6, 6-7 (5-7).
 
Till det får vi också se fjärdeseedade Johan Brunström i par med sydafrikanen Raven Klaasen. I första rundan väntar Mikael Tillström i par med adepten Grigor Dimitrov. Dem fick ett wildcard in i turneringen. Det kan kanske uppfattas som ett skämt, men det stämmer att 41-åriga Tillström skall spela, trots att det var 13(!) år sedan han slutade att aktivt spela tennis på den här nivån...
 
Denna veckor pågår även Mercedes Cup i Stuttgart, Tyskland. Där vann idag Andreas Siljeström/Zelenay mot tredjeseedade Murray/Peers med 3-6, 6-2, 10-6 i första rundan.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0