Tapper Eriksson föll

Markus Eriksson, rankad på plats 642 hade som väntat inte chansen att komma åt Ukrainas ett, Alexandr Dolgopolov, rankad 22:a, men vilket motstånd han bjöd på.
Ukrainaren var inte på tårna från början, det var Eriksson från Ullevi. Han rivstartar med att bryta fram till 4-2 i första set. Detta break behåller han och kan serva hem första set blankt. Efter detta får vi se annan matchbild - Dolgopolov rycker upp sitt spel och svensken ser mer och mer trött ut. Visst blixtrar han till ibland men kommer inte riktigt åt. Det märks med alla dess tydlighet att det skiljer över 600 platser på rankingen mellan dessa båda herrar.
Andra set försvinner bort på tjugo minuter, serven tappas med en gång i tredje - ett misstag som Markus inte kan reparera och i fjärde set så turas spelarna om att bryta varandra. Till slut på den åttonde matchbollen kan Dolgopolov avgöra.  
 
Förlustsiffrona skrivs till 6-3, 1-6, 4-6, 3-6 på knappa tre timmar.
 
Nu väntar ett direkt femte och avgörande singel. För Sverige ser vi Isak Arvidsson. För Ukraina får vi se Sergiy Stakhovsky istället för den föranmälda Denys Malchanov.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0