Sverige föll i femte och hela landskampen

I den femte och avgörande matchen fick sig vår svenske representant Isak Arvidsson en tennislektion. För Ukraina blev det Sergiy Stakhovsky istället för den föranmälda Denys Malchanov som spelade.
 
Som väntat hade inte Arvidsson någon chans, 2-6 i första efter cirka 20 minuter. Andra set även det till Ukraina, 3-6. Ett litet och lovande lyft såg vi i början av tredje, men det hjälpte inte. Tredje set till Stakhovsky med 5-7 och därmed förlorad match och hela landskampen.
 
Det känns som om våra svenska herrar är minst ett nummer för litet denna söndag. Inte överraskande, men synd. Eriksson får helt klart godkänt för sin insats, fram för allt vinsten i fredags men även idag så han tar ett set från den 22-rankade Dolgopolov. Dubbelparet får knappt godkänt. Visst seger, men det blev onödigt spännande över fem set. Isak Arivdssons debut, också den godkänd och nödvändig inför framtida DC-matcher.
 
I och med förlusten så väntar Slovakien på bortaplan den 13-15 september. Vid vinst där så är vi kvar i Europa/Afrika zon 1, vid förlust väntar kval mot Danmark på hemmaplan 18-20 oktober. Ett kval för att hålla oss kvar i divsion 1.
Slovakien är rankade på plats nummer 33 (jämfört med Sveriges 20). Deras bäste spelare är Martin Klizan, rankad på plats 32 som dock inte spelade senaste matchen mot Ukraina i februari. Därefter följer Lukas Lacko (81), Karol Beck (160) och Andrei Martin (173). Slovakien har tretton bättre rankade singelspelare än bäste svensk (Markus Eriksson på plats 642.
I den senaste matchenspelade Lacko och Martin singlarna och rutinerade Zelenay (rankad 90) tillsammans med Polasek (35) i dubbeln.
 
Senast i mitten av juli skall Slovakien meddela spelort, underlag, bollar, etc.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0