Oväntat lika efter första dagen

Vem kunde tro att resultatet i DC-matchen mellan Ukraina och Sverige skulle stå 1-1 efter första dagens singlar?
 
Först ut var den svenske debutanten Isak Arvidsson (rankad på plats 675) mot den ukrainska ettan Alexandr Dolgopolov (22). Det var klasskillnad från första boll. Den ukrainska toppspelaren gav inte svensken mycket till chans under dem första två seten. Med ett metodiskt och lugnt spel kunde han gå fram till 2-5 i första set. Servea hem det setet, som tog 25 minuter, och sedan av bara farten ta hem andra set på 20 minuter och dessutom blankt.
I tredje kändes det som om Dolgopolov slappnade av, släppte in svensken i matchen. Svensken spelade upp sig, spelarna följdes åt fram till 4 lika. Där räddar Arvidsson inte mindre än fyra breakbollar. Till det en till i nästa svenska servegame. I det följande tiebreaket får svensken en härlig start. Via två minibryt går han upp i en 3-0-ledning. Ukrainaren bryter tillbaka x 2 men svensken svarar och skaffar sig 4-2. Via ett svenskt dubbelfel är det utjämnat, 4 lika. Dolgopolov går fram till matchboll (6-5) via en forehand. Då skaffar sig ukrainaren läge för en smash vid nät som han nyttjar på bästa sätt och matchen är förlorad för svensk del. Siffrorna skrivs till slut till 2-6, 0-6, 6-7 (5-7) på knappa två timmar.
 
Sedan följer matchen med stort M ur svenska synvinkel, göteborgaren Markus Eriksson (649) tar sig an Denys Molchanov (242). Det skall visa sig att ukrainarens DC-facit med att inte ha vunnit någon levande DC-match skall stå sig. Svensken visar från början att han vill vara med och kämpa om detta, inte ge sig i första taget. Med hjälp av en ständigt påhejande förbundskapten Fredrik Fidde Rosengren och hela bänken bakom så vinner svensken, på dryga tre timmar, med imponerande 7-5, 4-6, 6-4, 6-4.
 
I det första setet så tappar Eriksson sin serve på den andra breakbollen fram till 2-3. Han biter tillbaka och genom ett blankgame kommer åter in i matchen, 3 lika. Svensken hamnar åter igen i svårigheter i det nionde gamet, reder ut dem tre breakbollarna emot, genom ett stabilt servande, 5-4. Via två ukrainska dubbelfel går svensken upp till 0-40 och tre setbollar vid ställningen 6-5. En räddas men på den andra kommer Eriksson åter fram på nät och med en läcker forehandkross vinner han, efter knapp 50 minuter, första set.
 
I andra set så är det spänt. Bryt x två omgående, sedan stabilt spel fram till det nionde gamet. Där hämnar svensken i svårigheter igen. Via andra breakbollen i nät ger det ukrainaren chanen att serva hem andra set. Han gör det blankt.
 
Trots ett lika känns det som om svensken har hittat knepet att komma åt Molchanov. Det stavas nätattacker. Vid långa dueller från bakplan vinner oftast ukrainaren.
I tredje set så räddar först svensken två breakbollar i det tredje gamet och missar sedan en i det åttonde. Det skall dock dyka upp en chans till och det i nästa servegame för ukrainaren, detta via ett dubbelfel. En kross på forehandsidan som seglar ut gör att Eriksson går upp i ledning med 2-1 i set.
 
Fjärde set och tredje gamet, då räddar svensken en breakboll emot genom en stabil serve. Via ytterligare en stabil serve i det nionde gamet räddar svensken ännu en breakboll. Tre slarviga poäng från Molchanovs raket ger Sverige lika många matchbollar. Då gör ukrainaren dubbefel och denna lilla bragd är ett faktum.
 
 
Imorgon, lördag, väntar dubbeln. Den svenske kaptenen har nominerat Robert Lindstedt (dubbelranking 5) tillsammans med Johan Brunström (52). Ukrainas kapten Filima har tagit ut Sergiy Stakhovsky/Illya Marchenko.
 
Det återstår att se om det blir dessa två ukrainare som representerar sitt land imorgon klockan 13.00.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0