Utklassat men nu tar vi nya tag

Belgien nollade svenskarna när dem idag vann de sista två singlarna. Med andra ord 0-5 slutade landskampen. Det som gäller nu för Sverige med kapten Enqvist och vice Larsson i spetsen är att ta helt nya tag. Det var därför en frisk fläkt när Markus Eriksson, 23 år och rankad på plats 650, fick ta tag och lira dagens första singel. Det är den vägen som Sverige skall gå, satsa på dem unga - de som är på gång. Där har vi Lukas Renard (19 år, 798 på rankingen), Milos Sekulic (22, 843), Tobias Blomgren (20, 805), Kalle Averfalk (20, 849) och många många fler. Till det har vi fler juniorer som är på gång - tänker i första hand då på min personliga favorit som jag upptäckte under kvalet i Båstad i somras, Fred Simonsson (17 år och rankad 171 bland juniorerna) och bröderna Ymer.
Kan också hoppas på att Söderling kommer tillbaka med besked snart och en frisk Lindstedt i dubbeln - allt för att brygga över från det gamla till det nya.
 
I dagens singlar så var det som sagt roligt att se Markus Eriksson. Han föll dock tyvärr helt väntat i två set (3-6, 4-6) mot den belgiska ettan David Goffin man han hade sina chanser. Dels när han kom ikapp från en tveksam start i första set och sedan vid 4-2 och bollar till 5-2 i andra set.
 
I den avslutande matchen mellan Steve Darcis och Andreas Vinciguerra blev förlustsiffrorna 4-6, 2-6 på dryga timman. I första set hade Vinci fyra breakbollar men tog inte tillvara någon. Belgaren hade tre och tog tillvara den enda som behövdes. I andra var skillnanden mer tydlig.
 
 
Det som gäller inför onsdagen och lottningen för 2013 är följande länder klara till Sveriges grupp zon 1 Europa/Afrika (med lottning och om det blir borta/hemma/lotten utifall Sverige får dem):
  • Ryssland (14, borta)
  • Holland (22, hemma)
  • Sydafrika (23, borta)
  • Rumänien (27, borta)
  • Slovenien (31, lotten)
  • Polen (33, hemma)
  • Storbritanien (34, hemma)
  • Slovakien (35, borta)
  • Ukraina (37, lotten)
 
Till detta kommer också Finland (36, hemma) göra upp om en direkt avgörande match mot Danmark (45 hemma). Den spelas 19-21 oktober där vinnaren hamnar i Europa-/Afrikagrupp zon 1.
 
Med tanke på Sveriges ranking (just nu på plats 12) kommer vi bli seedade vilket i sig innebär spel omgående i andra rundan, med andra ord spel första helgen i april nästa år. Vid vinst där blir det kvalmatch till World group (den som går av stapeln just denna helg i år) 13 - 15 september.
Det är åtta matcher som skall till i den första rundan (första helgen i februari). Om det inte finns sexton länder så hoppar de bästa länderna över första rundan, blir seedade. Det kommer att bli 11 länder från zon 1 Europa/Afrika vilket i sig innebär att fem länder seedas.
Sveriges ranking kommer att sjunka, runt plats 17 men ändå blir så bra att vi är bland de fem länder som seedas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0