Ryderstedt hade inte ens viljan att vinna

Michael Ryderstedt hade inte en enda chans mot den belgiska tvåan Steve Darcis i kvalmatchen i Bryssel.
Förlustsiffrorna skrevs till 3-6, 6-7 (3-7), 0-6 på dryga två timmar.
 
Det var inte roligt att se denna match som svensk. Michael Ryderstedt var ett par nummer för liten. Till det såg det ut som om han inte ville, inte hade kapacitet att ens försöka, det fanns inte heller någon glöd - både från hans sida och även från kapten Enqvist på bänken. Det borde vara det minsta man kan begära från både Ryderstedt och Enqvist - glöden!
 
De 384 platser, som skiljer mellan dessa spelare på ATP-rankingen, märktes med all tydlighet. 
Ryderstedt ville och sökte hela tiden slå på sin forehand. Han sprang runt och hade hela tiden siktet på sitt forehandspel. Det i sig innebär att han gång på gång lämnade mer än halva banan öppen. Till det såg vi också med all den tydlighet att Herr Ryderstedt rörde sig allt för dåligt.
 
En kort sammafattning av machen:
Spelarna kände på varandra i början. Darcis tog tag i taktpinnen, gjorde lite som han ville, och i det fjärde gamet så gick han fram till två breakbollar vid 15-40. En stoppboll av belgaren som inte Michael hann fram till och brytet var ett faktum. Spelarna håller sina servar setet ut. När svensken avslutar på första setbollen med en lång forehand ut är det över på exakt trettio minuter.
Andra set inleds med att Darcis skaffar sig en breakboll. Ryderstedt räddar den, eller belgaren lägger en forehand o nät och svensken kan vinna gamet. Av bara farten så bryter svensken Darcis serve blankt och fram till 30-0 vilket innebär nio raka poäng. Svensken går fram till 3-0. Darcis kommer åter och håller sitt egna nästa servegame och sedan via en djup backhand i nät bryter han tillbaka. En breakboll emot för svensken som han räddar i det nionde gamet är det som händer sedan - setet går till tiebreak.
Där har svensken chanser men tar dem inte. Istället tappar han lätt både till 1-3 och 1-4. Han kommer halvvägs tillbaka till 2-4 men tappar sedan till 2-6. Rakt i nät av svensken avslutar andra set.
I tredje set inleder svensken med att skaka fram två breakbollar vid 15-40. Väl då börjar belgaren spela riktigt bra medan svensken slutar Ryderstedt att spela, han ger bort tredje set blankt och därmed matchen.
 
Frågan är vart gnistan fanns? Med en sådan inställning så är det bara att hoppas på att Martin Eriksson får spela i första singeln på söndag.
 
Nu är det dags för andra singeln för dagen - den mellan Andreas Vinciguerra och David Goffin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0