Lindstedt ut - Vinci in

Om bara ett par timmar börjar första matchen i kvalet till World group i drabbningen mellan Belgien och Sverige i
Royal Primerose Tennis Club i Bryssel. Belgien är rankade på plats 18, jämfört med Sveriges 12.
Dem har de senaste åren försökt komma tillbaka till högsta serien utan att riktigt lyckas.
 
Först ur är Steve Darcis mot Michael Ryderstedt. Det skiljer 384 platser mellan dessa spelare på ATP-rankingen. Darcis rankar på plats 73 jämfört med Ryderstedts nummer 457.
Belgaren har två titlar i bagaget, 2007 i Memphis och 2008 i Amersfoort. Hans spel i Davis Cup vad gäller singelspel är 8 vinster, 4 förluster. Senast matchen, mot Storbritanien, vann han i första singeln över Goodall över fyra set.
 
Ryderstedts största, och enda framgång, på touren är en kvartsfinalplats i Båstad i fjor.
Vad gäller spel i DC är hans facit fyra singlar, samtliga mot Serbien, och fyra förluster. Han har vunnit två set under vid dessa matcher.
 
Som andra singel ser vi en pånyttfödd skånepåg i Andreas Vinciguerra. Senaste matcherna han spelade var i december 2011 och då var det elitseriespel i Malmö. På touren kunde vi senast se honom i Båstad, också det i fjor, då blev det respass redan i den första rundan. Hans Davis Cupfacit är 3 vinster mot 10 förluster. Senast vi kunde se honom i en "levande match" var 2010 mot Italien, då det blev förlust med 0-3 mot Starace. Vinsterna för Vinci kom 2003 mot Brasilien, Saretta med 3-0 i femte och avgörande, samt mot Indien 2000. Andreas har för närvarande ingen ranking.
 
Han möter det nya stjärnskotten David Goffin, rankad på plats 56. Han gjorde sin DC-debut mot ovan nämnda Storbritanien. Där förlorade han dubbeln, tillsammans med Bemelmans, och vann singeln, som gav Belgien en plats i detta kval, mot Goodall med 3-0.
 
I dubbeln imorgon har Belgien anmält Olivier Rochus i par med Ruben Bemelmans. Dem har en DC-dubbel tillsammans. Det var år 2010 mot Australien, förlust mot Hanley/Hewitt med 0-3.
Sverige ställer över världsfemman Robert Robban Lindstedt som känner av en hel drös med skador. Istället mönstar vi med Johan Brunström och Michael Ryderstedt. Detta par gör DC-debut. Dock har dem spelat i Stockholm Open 2008 då dem gick till final. Samma år och i samma turnering spelade
han semifinal i singel.
 
Singelordning på söndagen är Goffin-Ryderstedt som följs av Darcis-Vinciguerra.
 
Allt annat än en svenks förlust med 0-5 är en sensation. Matchen spelas utomhus på grus och sänds i TV10.
 
Övriga kvalmatcher följer med en tippning:
Kazakhstan - Uzbekistan (3-2)
Tyskland - Australien (3-2) 
Japan - Israel (4-1)
Kanada - Sydafrika (4-1)
Brasilien - Ryssland (4-1)
Italien - Chile (5-0)
Holland - Schweiz (2-3)
 
Till det spelas det två semifinaler. Det är Spanien mot USA (tippar 3-2) och Argentina mot Tjeckien (3-2).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0