En vilt kämpande Vinci föll

Sverige ligger under med 0-2 efter första dagens singlar i kvalmatchen mot Belgien.
Till skillnad från den första singeln där svenske Michael Ryderstedt gjorde en blek och oinspirerad insats så fick vi dagens andra singel se en tappert kämpande comebackande, för vilken gång i ordningen är oklart, Andreas Vinciguerra mot den tio år yngre David Goffin. Trots detta föll svensken i raka set med 4-6, 3-6, 5-7 på dryga 2,5 timma.
 
Vinci tappade sin serve omgående i första gamet, kom igen och utjämnade. I femte gamet så hamnade svensken i svårigheter igen. Gamet blev långt, duellerna många, där Vinci hade fyra gamebollar räddade fem breakbollar men efter dubbelfel från svenskens racket gör att belgaren kan glida ifrån. Ännu ett dubbelfel i nästa svenska servegame ger ett dubbelbreak. Svensken kämpar emot och bryter en gång men Goffin kan efter att ha bränt två setbollar i Andreas serve vid ställningen 3-5 serva hem setet blankt i sitt nästa egna game, 4-6 på dryga timman.
 
I andra set så kämpade Vinciguerra på men tappade sin serve två gånger - både till 1-2 och via en bred forehand till setförlust med 3-6 på 39 minuter.
 
I tredje blev det jämnare. Trots utebliven matchträning ökade svensken intensiteten i både spel som helhet och slagen. Vinci räddade två breakbollar i sitt andra servegame, bränner lika många vid ställningen 2-2 och belgisk serve. Han räddar ytterligare fyra stycken i det åttonde gamet. En allt för tam undanläggning i det tolfte gamet., vid ställningen 5-6, gör att Goffin går fram till 2 matchbollar vid 15-40. Serveretur som dimper ner på Vinicis baslinje gör att matchen är förlorad.
 
Trots tappert spel av skånepågen Vinciguerra så föll han, med flaggan i topp men med klara siffror. Det är bara att hoppas att han nu satsar vidare, det behöver svensk tennis. För svensk tennis så ligger en degradering nu mycket nära. Det skulle i sig innebära att det blir zonspel i Europa-Afrikagrupp 1. Klara lag i den gruppen är redan Storbritanien (34) och Slovenien (31). Det kommar att tillkomma ett flertal länder.
Just i dagsläget ser det ut som om Holland (rankade 22:a, ligger under mot Schweiz med 0-2 efter dagens singlar) i så fall kommer att göra oss sällskap. Övriga lag från Europa/Afrika som kan bli aktuella är följande, under förutsättning att dem förlorar i helgen: Tyskland (10, som just nu har 1-1 mot Australien på hemmaplan), Israel (11, 1-1 på bortaplan mot Japan), Sydafrika (23, möter med start ikväll Kanada på bortaplan), Ryssland (14, möter Brasilien i helgen på bortaplan) samt Italien (15, leder med 1-0 över Chile hemma i Napoli).
Vinnarna mellan Slovakien (35) och Portugal (40) kommer hamna i Sveriges grupp. Till detta möts nu också Finland (36) Vs Rumänien ((27) (just nu 1-0) för att göra upp om en direkt avgörande match mot Danmark (45) 19-21 oktober där vinnaren hamnar i Europa-/Afrikagrupp zon 1.
Med tanke på Sveriges ranking (just nu på plats 12) kommer det med största säkerhet bli spel omgående i andra rundan, vilket innebär spel första helgen i april nästa år. Vid vinst där blir det kvalmatch (den som går av stapeln just denna helg i år) 13 - 15 september.
Mer om detta, seedning, fördel av hemmaplan och lottning, etc. får vi återkomma till när det är klart om Sverige åker ur World group och sedan vilka länder som kan bli aktuella.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0