Blekt på Roland Garros

Det blev en blek insats av de svenska herrarna när vi sammanfattar årets upplaga av Grand Slam på Roland Garros.
Andreas Siljeström i par med tysken Martin Emmrich föll omgående mot fjortondeseedade italinerna Bracciali/Starace med 6-7 (4-7), 7-6 (7-2), 1-6. På träning efter denna match bröt Andreas foten vilket, mycket olyckligt, resulterar i en längre tids frånvaro från touren.
Johan Brunström, tillsammans med en annan tysk, Phillip Marx, gick samma öde. Förlust i tät match mot trettondeseddade Erlich/Ram från Israel med 7-6 (7-2), 2-6, 6-7 (6-8).
Lite, lite bättre gick det för femteseedade Robban Lindstedt med parhästen Horia Tecau. Vinst i första över Bogomolov Jr/Norman med 4-6, 2-6. Respass sedan redan i andra mot oseedade Huey/Inglot.
Med tanke på fjolårets kvartsfinalplats var inte det här bra med tanke på rankingen.

Som en parantes är det här på sin plats att säga att ett stort glädjebesked hade denna Roland Garros 2012 - min närvaro förra söndagen, en upplevelse att få ta del av stämningen på RG i allmänhet och Court Philipp Chatrier i synnerhet. Det var otroligt kul att få vandra på denna historiska plats med många svenska sköna minnen och spännande att både njuta av världsettan Djokovics vinst över Seppi i åttondelen och Tsongas långa match mot Wawrinka som fick brytas i mitten av femte set.


Robban Lindstedt får i nästa vecka ta del av i Queens i London. Som fjärdeseedade går han i par med Tecau in i andra omgången. Johan Brunström slipar på sin och Philipp Marxs gräsform i tyska Halle. Dem möter i sin första match i den första rundan tredjeseedade hemmaspelarna Haas/Waske.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0