Robbans tredje raka final i Wimbledon

Imorgon är det final i dubbelturneringen i den mest ärofyllda av alla Grand Slam - Wimbledon i London är platsen. Vi har en svensk, Robert Robban Lindstedt i par med Horia Tecau som det ena finalparet. Efter två raka finaler med förlust som utgång är det kanske dags för ännu en svensk som mästare.
Senast Sverige hade en vinnare i Wimbledon var 2004 då en viss Jonas Björkman i par med Woodbridge kunde ta hem titeln.
 
Via vinst i den tredje omgången, åttondelsfinalen, över belgarna Steve Darcis och Olivier Rochus med 6-4, 7-5, 7-6 (7-4) som följdes upp i kvarten med vinst Daniele Bracciali och Julian Knowle med 6-4, 6-2, 6-4.
I semin idag kom första setförlusten. Trots det var det säkert och stabilt. Det blev revansch över fjolårsvinnarna och tiondeseedade Juren Melzer i par med Philipp Petzschner med siffrorna 6-4, 6-7 (10-12), 6-4, 6-3.
 
I morgondagens final väntar överraskningsparet betående av hemmahoppet Jonathan Murray från och dansken Frederick Nelsen. Dem har bla slagit ut andraseedade bröderna Bryan i semin, till det tre femsetsmatcher i vägen fram till final. Efter damfinalen som inleds klockan tre är det dags.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0