Lindstedt & Tecau mästare igen i Båstad

För tredje gången blev idag Robert Lindstedt i par med Horia Tecua mästare i Båstad. Som ett litet plåster på såret efter förra veckans finalförlust i Wimbledon kunde han spela hem titeln på Bjärehalvön i Skåne och lyfta upp glasstatyetten i skyn inför ett fullsatt Center Court.
 
Via segrar, som toppseedade, i ordning över Hellovaara/Niminen (6-4, 6-4), Ebelthite/Murray (7-6 (7-5), 6-3), Hanley/Knowle (6-4, 6-3) och finalen idag andraseedade Peya/Soares (6-3, 7-6 (7-5) kunde dem vinna.
Att få se och uppleva att Lindstedt och Tecau kunde ladda om efter det som hände i London är imponerande.
 
Detta var Roberts 15 titel. Till det har han 16 finaler. I år har han vunnit i Bukarest och s'Hortegenbosch.
 
Vi på Den Svenska DC-bloggen ställer oss upp och gratulerar den skånska kämpen till denna sköna vinst!
 
 
Vad gäller övriga svenska instatser i huvudturneringen så är det inte mycket att skriva hem om. Tio game blev det i två matcher. Först var det nyåterblivna svenken Christian Lindell. Han föll omgående mot Zopp från Estland med två gånger 2-6. Sjundeseedade Volandri blev för svår för Michaeil Ryderstedt. Förlustsiffrorna skrevs här till 4-6, 2-6.
 
 
När man själv upplever en turnering på så här nära håll så finner man så mycket mer. Jag ser sådant som inte går att se om man inte själv är på plats. Kvalet visade att Sverige har flertalet yngre förmågor på gång, inom ett par år. I övrigt så ser det mer tyngre ut på kort sikt. Det i sig resulterar i att Davis Cupmatchen, kvalet mot Belgien på bortaplan, ser mycket tungt ut. Ingen Söderling gör att vi inte har mycket att sätta emot.
Det blir för firma Enqvist & Larsson att redan nu tänka framåt, tänka framtid. Det skulle vara nytt tänk att ta med ett par yngre förmågar i syfte att se och lära. Uppfriskande skulle det vara att så se unga Simonsson, Renard och varför inte den äldre av bröderna Ymer. Vi får se om kaptensparet vågar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0