Lindstedt får vänta på sin Wimbledontitel

Det var tredje finalen på raken för Robert Lindstedt och Horia Tecau i Wimbledon. Det var finalen då dem för första gången var favoriter. På andra sidan stod britten Jonathan Marray och dansken Frederick Nielsen, Det var det otippade paret som aldrig vunnit någon titel. Då vet vi ju alla hur det slutar...

Lindstedt/Tecua förlorade med 6-4, 4-6, 6-7 (5-7), 7-6 (7-5), 3-6 på 3,5 timma.

Lindstedt/Tecau började på ett strålande sätt, första set gick snabbt till svensk-rumänerna. Det egendomliga, men inte så ovanliga hände då. Det såg både stelt och orörligt ut. Efter tapp av både andra och tredje såg det inte bra ut. Som en skänk från ovan kom då ett väl passande regnavbrott och tid för att dra in taket på Center courten.

Underläge genom hela tiebreaket tills det var Nielsens tur att serva vid överläge med 5-4 och två egna servar för match. Två bra servar som följdes upp av två fantastiska returer gav då istället setboll för Robban & Tecau. Stabil serve efter det av Tecua gav 2 lika i set och avgörandet.

Istället för att rida på den vågen tappar Tecua sin serve omgående. Ett 0-30-läge i nästa servegame var det närmsta Robban & Co kom. Britten Marray kunde som första britt sedan 1936 vinna en dubbeltitel för det titeltörstande landet.

Förutom att det var Robbans tredje raka finalförlust i Wimbledon var det hans 30 final på touren. Tråkigt i sammanhanget så är resultatet där 14-16.

För Robban Lindstedt finns chans till revansch redan om ett par veckor. Den sista helgen i juli, om bara tre veckor inleds OS-turneringen på samma anläggning, men med nytt gräs.

Härnäst väntar hemmaplan och Båstad för Robert och Horia. Vi säger grattis till paret för finalplatsen och på återseende om ett par dagar, på onsdag kväll, på Bjärehalvön.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0