Väntat 0-2 efter första dagen

Helt enligt det väntade scenariot har Sverige hamnat i trångmål mot Serbien på bortaplan i den första omgången av årets upplaga av Davis Cup. Serbien leder med 0-2 efter den första dagen.

Först ut var den serbiska ettan Janko Tipsarevic mot debutanten Filip Prpic.
29-åringen från Helsingborg kämpade på tappert, spelade stundtals en briljant tennis och pressade världsnian men var ändå helt chanslös. Det var Davids kamp mot Goliat.
Första set inleddes med ett långt första servegame för svensken, över sju minuter, som Prpic kunde ta hem på den tredje gamebollen och lika många likalägen. Av bara farten gick svensken upp till 0-40 i serbens första servegame. En avsevärd förbättrad serve räddade de tre och ännu en och det var utjämnat i game.
I det femte gamet var rollerna, 0-40. Prpic räddade en men sedan tappade han sin serve till 2-3 efter en djup forehand i nät. Setet flöt sedan iväg och var över på 46 minuter.
Tipsarevic kom nu igång mer och mer, gör mindre och mindre misstag. Andra set ger oss samma siffror som första, 3-6. Breaket kom lägligt vid svensk serve fram till 3-5. 32 minuter tog det.
Av bara farten bröt serben svenskens serve omgående i tredje. Chans till återtagande i det åttonde gamet utan att lyckas. Vid 4-5 kunde sedan serben serva hem matchen på den fjärde matchbollen efter dryga 2 timmar. 
Det är beundrasvärt att se under hela matchen, även om skillnaden var stor, att svensken trodde på sig själv och punpade upp adrenalinet hela tiden. En debut att vara stolt över.

Sedan var det dags för Viktor Troicki mot Sverigeettan Michael Ryderstedt i dagens andra singel. Resultatet skrevs till 1-3 i set, precis samma i deras inbördes möte i Halmstad i juli i fjor. 16 vunna game då byttes ut mot ett upp (17) denna gång. Räddade matchbollar i tredje vändes mot setvinst är det bästa svenska minnet från matchen. Men närmare än så kom inte svensken. Förlustsiffrorna skrevs till 4-6, 3-6, 7-5, 3-6 på dryga 2,5 timma. 

Imorgon väntar nu dubbeln. För Sverige har vi Johan Brunström i par med Robert Lindstedt. Mot det ställs Tipsarevic mot Nenad Zimonjic.

Övriga matcher står nu Spanien-Kazakhstan 2-0, Österrike-Ryssland 2-0, Kanada-Frankrike spelas just nu, Schweiz-USA 0-2, Tjeckien-Italien 2-0. Japan-Kroatien 1-1 samt Tyskland-Argentina 0-2.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0