Lindstedt och Brunström - våra nya DC-hjältar

Det vårt nya dubbelpar i Davis Cup, debutanten Johan Brunström och åldersmannen Robert Lindstedt gjorde i går i och med segern över det serbiska paret Zimonjic/Tipsarevic är så roligt att se.
Lindstedt kliver in i matchen med stort hjärta och tar på sig rollen av "pappa" och Brunström, även han med stort hjärta, ville vara med, vill visa att han är ett hett ämne för att spela fler DC-dubblar.

Segersifrorna över fyra timmar skrevs till 3-6, 6-3, 7-6 (7-4), 6-7 (3-7), 10-8. Första set inleddes med stabilt serbiskt spel, säker längd på slagen och de flesta poäng på debutanten Brunström, vilket inte förvånade någon. Lindstedt i sin tur var stabilteten själv. I det fjärde gamet hamnar svenskarna i svårigheter i Brunströms serve. Två breakbollar, en räddad, men sedan en stoppboll ger serbiskt 1-3. Tre svenska breakbollar vid 3-5 och serve för Zimonjic hjälper inte. Fem raka poäng, varav den sista djupt i nät av Brunström, ger första set till Serbien.

De två svenska hjältarna ger sig inte, ny energi visas upp i andra set. I det tredje gamet hamnar återigen Brunström i svårigheter i egen serve. 0-40 och tre breakbollar emot. Svenskarna samlar ihop sig och kan komma ikapp och sedan avsluta gamet med en vinklad serve till svenskt 2-1. Av bara farten skaffar sig svenskarna tre breakbollar i Tipsarevic serve i gamet efter. Nästa poäng djupt i nät ger sköna svenskt 3-1. Vid 4-2 är det åter dags för Brunstörm att serva och svårigheter, ny breaboll. Returen på Lindstedt på efterföljande poängen, djupt i nät, breaket tillbaka är ett faktum. Tipsarevic visar mer och mer mänsklighet, han börjar vackla. Det är dags för honom och serva igen i gamet efter och för andra gången i rad bryter svenskarna honom. Serberna är inte nöjda med hur breaket kom till. De påstår att Brunström returnerade med en dubbelträff. Domaren står på sig och svenskarna går fram till 5-3. Lindstedt kan sedan serva hem setet vilket han också gör. 1-1 i set.
 
I tredje sets femte game, åter igen i Tipsarevic serve, skaffar sig Sverige breakboll vid ställningen 30-40. Djupt i nät av serben ger svenskt 3-2. När vi alla tror och hoppas att svenskarna skall ta greppet än mer vill serberna något helt annat. I nästa game, Lindstedt servar, blir han bruten för första gången. Ett ess på breakbollen döms som nätserve vilket stör Robban. Poängen spelas och serberna avslutar gamet med att lägga bollen mellan svenskar, bryter tillbaka till 3 lika. Paren följs fram till tiebreak. Svenskarna tar här greppet med en gång. Via ett tidigt minibryt går svenskarna fram till 5-4 och två egna servar. Lindstedt sätter då två poäng i "klykan" och Sverige går upp till 2-1 i set.

I fjärde set blir Brunström bruten fram till 2-3 när han lägger en hoppsmash i nät. Svenskarna biter ihop och kommer återigen igen. Bryt åter till 4 lika, via retur mitt på sidlinjen från Brunström, och följsamt sedan till ännu ett tiebreak. Svenskt hopp, genom minibryt till 2-0. Sedan vaknar serberna och sex poäng senare, och lika många raka poäng för Serbien, ger fyra setbollar för Zimonjic & Co. En räddad men sedan är det setet borta.

I det avgörande setet väntar en kamp. Två svenska breakbollar i setets första servegame, Zimonjic servar, kan inte förvaltas. I det elfte gamet hetter det till. Svenskarna skaffar sig två breakbollar vid 15-40 i Tipsarevic serve. Det reds upp och avslutas med en smash till 5-6. Setet är långt och lagen följs åt till till sju lika och åter serve för Tipsarevic. Via en nätboll går svenskarna upp i bryt och fram till 8-7. Brunström kan nu serva hem matchen till Sverige. Serberna vill annat. Via en blockad retur som Johan lägger bort är det två breakbollar. En räddad när serberna lägger poängen i nät. Lindstedt gör samma på nästa boll och det är kvitterat, 8 lika. Efter fyra timmar och serve för Zimonjic höjer sig svenskarna igen. Två breakbollar när Lindstet "vänder i luften" och nästa boll i nät av Zimonjic ger svenskt 9-8 och chans att återigen serva hem matchen. Ett ess av Lindstedt ger två svenska matchbollar. En enkel forehand i nät av samme Lindstedt och den första är borta. På den andra lägger sedan Robban en andraserve mitt i banan och det är ess. Sverige tar hem kampen och visar oerhörd styrka.

Lindstedt har nu fyra raka dubbelvinster i Davis Cup, vilket är av betydelse inför framtida DC-fighter. En stor svensk tennisdag är tillända. I och med vinsten reducerade Sverige till 2-1 i matcher inför söndagens två singlar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0