Serbien väntar - fem dagar kvar

Kommande helg, 10-12 februari, är det dags för en av årets höjdpunkter - det är Davis Cup, omgång nummer ett. Sverige har fått ett mycket besvärligt motstånd i Serbien på bortaplan, i hallen Hala Cair i staden Nis.

Uttagna svenskar i Robin Söderlings frånvaro är Michael Ryderstedt (rankad just nu 346), Carl Bergman (500), Filip Prpic (1426) och Robert Lindstedt (10 i dubbel) uttagna. Svenskarna har nu under en veckas tid förberett sig i Danderyd utanför Stockholm.
Idag åker hela teamet under ledning av kapten Enqvist och Larsson till Serbien för att påbörja träningen inför första match på fredag klockan 14. I dubbel får väl Robert Lindstedt anses given. För att få ut optimalt av denna dubbel så är det givet på förhand att en av singelspelarna ovan får ge vika för antingen Johan Brunström eller Andreas Liljeström.

Den Svenska DC-bloggen har vid flertalet tillfällen tagit upp mysteriet med och runt Robin Söderling. Det verkar som om ingen vet om och när han kommer tillbaka. Det går inte tyda någonting på hans blogg eller twitter. Som det är just nu så är Robin anmäld till spel i Marseille som inleds om två veckor. Han är titelförsvarare i denna turnering. Frågorna hopar sig men svaren är just nu få.

Serbien, som det verkar nu, får klara sig utan världsettan Novak Djokovic. Anmälda är Janko Tipsarevic (9), Viktor Troicki (22), Ilija Bozoljac (282) samt Nenad Zimonjic (sexa i dubbel).

I vanlig ordning när det gäller Davis Cup kan båda lagen byta ut två spelare fram till lottningen på torsdag.

Vi återkommer med mer information under veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0