Ryderstedt stretade på bra men utan chans

I söndagens första singel, match nummer fyra för helgen, spelade de två ettorna Michael Ryderstedt mot Janko Tipsarevic. Serben och Serbien vann i tre raka med 2-6, 6-7 (5-7), 5-7 på två timmar och 17 minuter.

Ryderstedt var med bra i framför allt andra set, men när det hettar till, när det skall avgöras så fick vi så tydligt se den gigantiska skillnaden som är det är på dessa två tennisherrar. Detta innebär också att hela matchen är förlorad med ointagliga 1-3. Sverige kommer nu, den 14-16 september spela play-off för att kunna hänga kvar i högsta serien, World group, i Davis Cup. Mer om det senare.

I första set så visades det med all tydlighet att det skiljer över 300 platser på rankingen på dessa två herrar. Efter att ha räddat en breakboll i sitt första servegame för Tipsarevic kan han via två egna break gå fram till 2-6 på knappa halvtimman.
Ryderstedt visar i andra set vilket stort spel han har i sig. Det stora problemet är dock att han är för ojämn och att nerverna inte är med honom i det avgörande poängen. Han har en breakboll vid 3-2 och sedan en setboll vid 5-4. På båda dessa poäng räddar serven serben. Via en egen räddad breakboll går setet till tiebreak. Ryderstedt går upp via minibryt till en ledning til 4-1. Serben tar sedan fyra raka poäng innan svensken kan kvittera till 5 lika. Ett ess ger setboll till Tipsarevic. En upplagd forehand från mitt i banan som Ryderstedt lägger djupt i nät gör slut på det setet.
I tredje set följer spelarna varandra till 5-6 och svensk serve, då hettar det till. Via en bred forehand skaffar sig serben två matchbollar vid 15-40. Två ess räddar dessa. Ny matchboll efter det. En bred forehand på returen avgör matchen. 0-3 i set ger 1-3 i matcher.

Den femte och betydelselösa matchen mellan Prpic och seriska reserven Dusan Lajovic slutade två gånger 4-6. Detta i sig innebär att det hela slutade 1-4, samma resultat som i Halmstad i somras.

För Sverige blir det nu play-off den 14-16 september.
Övriga matcher i den första omgången, just nu Spanien-Kazakhstan 4-0, Österrike-Ryssland 3-1, Kanada-Frankrike 1-2 inför nattens singlar, Schweiz-USA 0-5(!), Tjeckien-Italien 4-1. Japan-Kroatien 2-3 samt Tyskland-Argentina 1-4.

Sveriges ranking just nu är nummer 12. Övriga lag som skall spela kval till hösten, klara just nu, är Kazakhstan (rankad 10), Ryssland (8), Schweiz (15), Italien (13), Japan (17), Tyskland (9), Till dessa lag skall det vankas fram lag från division 1 i kamper den 6-8 april. Veckan efter det lottas det sedan vilket motståndet blir.
I dagsläget ser det ut som om Sverige kommer att seedas. Den Svenska DC-bloggen återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0