Lottat i Nis

Imorgon är det dags för första omgången i Davis Cup World group 2012. Sverige möter som bekant Serbien på bortaplan, i Nis.

Lotten gav oss första singeln mellan den serbiska ettan Janko Tipsarevic och Filip Prpic. Efter den följer Viktor Troicki mot Sverigeettan Michael Ryderstedt. Sverige är minst sagt nederlagstippade. Allt annat än 0-2 i matcher och 0-6 i set efter först dagen är en bragd.
Inför lördagens dubbel har Sverige anmält Johan Brunström i par med Robert Lindstedt. För Serbien väntar Tipsarevic mot Nenad Zimonjic.
På söndagen sedan avslutas det med singlarna Tipsarevic mot Ryderstedt och Troicki mot Prpic.

För både Prpic och Brunström är det debut i Davis Cup. Ryderstedt var med även mot Serbien i somras och spelade och förlorade i sina två singlar. Han gjorde det helt klart godkänt men var ändå helt chanslös. Motståndarna var samma män som denna gång.
Lindstedt som debuterade 2007 har 5-3 i dubbel och till det har han även spelat två betydelselösa singlar med förlust i båda.

Tipsarevic har 29-12 i singel respektive 7-2 i dubbel. Facit för Trociki är 10-6 och 3-1. Åldermannen i det serbiska laget, Zimonjic 35 år, har 25-9 i dubbel och 13-9 i singel. Fjärdemannan Dusan Lajovic är debutant.

TV10 sänder matchen med start imorgon klockan 14.

Sverige får räkna med play-off 14-16 september. Vi tippar 0-5 alternativt 1-4 i denna match.

Övriga matcher är Spanien-Kazakhstan, Österrike-Ryssland, Kanada-Frankrike, Schweiz-USA, Tjeckien-Italien. Japan-Kroatien samt Tyskland-Argentina.
Den Svenska DC-bloggen tippar vinster för Spanien (trots spanskt reservbetonat lag), Ryssland, Frankrike, Schweiz, Tjeckien, Japan och Argentina.

Vi återkommer med matchrapporter imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0