Tankar kring kvarten mot Serbien

Knappt slog Lindstedt in matchbollen mot Ryssland i Boråshallen igår förrän tennis-Sverige började spekulera om vart kvarten 8-10 juli skall spelas. 

SVD-journalisten Arnesen tycker i ett inlägg att matchen bör spelas i Båstad, på uppbyggd bana, som ett komplement till WTA-turneringen som avgörs i samma stad samma vecka/helg. Arnesens tankar är inte någon nyhet, han har tidigare pratat om att förlägga en DC-match till sportanläggningen Drivan i andra änden av Båstad.
Det Svenska Tennisförbundet pratade om i samband med att Borås fick just nu pågående DC-match och att Helsingborg fick damernas Federation Cupmatch för någon månad sedan att Halmstad och deras nya arena låg bra till för framtida landskamper. Vi får se om det blir verklighet till sommaren.
Ett par tillbaka år har GLTK pratat om, framför allt då Göteborg var en s.k. DC-kommun, att bygga en utomhusarena i förorten Bergsjön vid en ev DC-match på sommaren.
 
Senast 80 dagar innan matchstart, i mitten av april, skall vi ha fått svar.  

Senast Sverige spelade en DC-match utomhus var i den första omgången år 2000 i Båstad på det röda gruset. Motståndet var Indien och vinsten blev klara 5-0.

Vad gäller motståndet så kommer Serbien komma med världstrean Novak Djokovic, om han nu vill spela. Kvartsfinalen spelas veckan efter Wimbledon. I fjol mot Kroatien var Djokovic med.  
Utöver världstrean har Serberna ett starkt lag både vad gäller singel och dubbel. Viktor Troicki är rankad på plats 18 och Janko Tipsarevic har nummer 45. Båda är också de två som spelade singel denna helg nu när Djokovic valde att stå över inför de kommande veckas Mastersturneringar i USA.
Dubbeln i helgen togs hand om världens fjärde bästa dubbelspelare, Nenad Zimonjic tillsammans med Bozoljac. I vanliga fall spelar Zimonjic på touren med kanadensaren Nestor. 

Dagens två avslutande singlar i Borås slutade med seger för Ryssland gånger två. Första var det Simon Aspelin, som ersatte en sliten Robin Söderling, som föll mot Tursunov, som i sin tur ersatte Gabaschvili, med 5-7, 2-6. Simon hängde överraskande bra med till 5-6 i första set.
I dagens avslutande singel föll Pim-Pim Johansson mot Igor Andreev, också det i två raka set, med 6-7 (8-10), 4-6. Efter det att Pim-Pim inte tog tillvara på den setboll som han fick i tiebreaket, och med tanke på att matchen inte gällde någonting, så orkade inte Södertäljesonen komma tillbaka. Dock kan vi med glädje konstatera att det ser ut som om Pim-Pim är tillbaka. Han skall nu sätta sig ner med tränaren Magnus Norman & Co för att lägga upp en plan för framtiden.
 
Slutresultat i övriga matcher i den första omgången i World group: 
Serbien - Indien 4-1
Tjeckien - Kazakhstan 2-3
Argentina - Rumänien 4-1
Chile - USA 1-4
Belgien - Spanien 1-4
Kroatien - Tyskland 2-3
Österrike - Frankrike 2-3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0