Skön vändning i Miami

Robin Söderling gick in i andra omgången av Mastersturneringen Sony Ericsson Open i Miami. Söderling vann över kroaten Ivan Dodig med 3-6, 6-2, 6-4 på knappa två timmar. 
Den 57 rankade kroaten gjorde en utmärkt match samtidigt som Söderling inte riktigt kom igång. 

I första set tappade Robin redan sin första serve. Han kommer och bryter tillbaka. Bara för att gå ner i spelet igen och bli bruten två gånger om och tappar första set, 3-6. Av de tre breakbollar Robin hade emot sig klarade han av att rädda någon. Av de fyra han hade själv tog han tillvara bara en. Till det satt förstaserven bara 38%.

I andra kommer svensken mycket bättre igång. Endast sex tappade poäng i egen serve och två break upp ger setet till Robin.

Avgörande set börjar mycket illa. Robin blir omgående bruten och har sedan två breakbollar emot sig till att Dodig kan gå upp till 0-4. Då visar Söderling vem som är världsfyra av de två. Två hållna servegame åt var sitt håll ger 1-4. Då kommer den stora vändningen. Fem raka game med ett avgörande på den andra matchbollen ger Robin en plats i den tredje rundan.

Där väntar argentinaren Juan Martin Del Potro, just nu rankade på plats 51.
Som bäst var han upp på just Robins ranking, nummer fyra, i januari av 2010. Efter skador och andra problem är argentinaren verkligen nu påväg tillbaka. Han har radat upp fina resultat under våren med vinst i Delray Beach (250-turnering) och till det semifinal i både San Jose (250), Mempis (500) och förra veckan i Indian Wells (Masters). Han trivs just nu i USA...
Robin har mött honom fyra gånger. Första gången, i kvarten i Davis Cup i Svenska Mässan i Göteborg, vann Robin i tre raka. Efter det har det varit tre förluster och alla under 2009. 0-2 i Auckland på Nya Zeeland, w/o (armbågen) i Washington och avgörande i tiebreak i semifinal i ATP-slutspelet i London.


I dubbel i samma turneringe vann åttondeseedade Robban Lindstedt/Horia Tecau svenskmötet över Simon Aspelin/Julian Knowle med två gånger 2-6. Nu väntar amerikanarna Isner/Querrey.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0