Robin, Pim-Pim, Robban och Simon har ansvaret

Då var det bara ett dygn kvar, ett dygn kvar till första boll i Davis Cupmatchen mellan Sverige och Ryssland i Boråshallen.

Efter dagens lottning kan vi konstatera att Robin Söderling inleder, klockan 15.00, mot den ryska tvåan Igoor Andreev. Något överraskande är det att Andreev fick ta hand om den ena singeln. Han har inte spelat en DC-singel sedan 2010 och inte vunnit en levande DC-match sedan 2007. Han har ett singelfacit på 10-7. Det kan också noteras att han har plusstatistik på Söderling, 2 vinster på tre matcher. Dock så vann Robin deras senaste möte, 2008 i Hamburg. Andreev har gjort bäst resultat på grus. Av hans tre titlar, samtliga 2005, har han två på det röda gruset. Platserna är i Palermo och Valencia. Den tredje titeln är på hemmaplan i Moskva. Till det har vi 6 finalplatser, varav fem på just grus.

Andra singel imorgon står mellan Joachim Pim-Pim Johansson mot den ryska ettan Gabashvili, rankad 76. Han är den ryss av de uttagna som är bäst rankad. Facit för honom vad gäller DC och singelspel är en vinst och en förlust, båda matcherna, som nummer fem, spelades när respektive match som helhet redan var avgjord. 2009 mot Rumänien och i fjor mot Indien.

Dubbel på lördagen står mellan Simon Aspelin (dubbelrankad 38) och Robert Lindstedt (22). De möter i sin tur 
Igor Kunitsyn (207) och Dmitry Tursunov (108).
Den stora frågan är om det verkligen blir de uttagna som gör upp i övermorgon. Framför allt det ryska laget känns väldigt osäkert. 
Det nu uttagna ryska dubbellaget har spelat ihop en gång då de vann 2008 mot Argentina.
Kunitsyn har spelat fyra av de senste fem. Till det så har även Gabashvili (med dubbelfacit på en förlust på en match) och Tursunov (2-6) spelat dubbel nyligen. Andreev i sin tur har inte spelat dubbel vad gäller DC sedan 2008. Hans facit är 3-4.

Den Svenska DC-bloggen finns på plats imorgon i Borås och återkommer snart igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0