Robin fortsätter sitt tyska mästerskap

Robin Söderling är klar för den tredje omgången i Indian Wells i Kalifornien. Detta efter vinst över tysken Michael Berrer med 6-3, 7-6 (7-4) på dryga 1,5 timma. Noterbart är att segersiffrorna är samma som herrarnas första och enda möte för två månader sedan i Brisbane.
Robin visade återigen hur viktigt det är att ta tillvara på de chanser, läs breakbollar, som man får. I första set räddar han tre av tre och tar tillvara en av tre chanser själv. Andra set blev än mer svängigt. Robin går upp med dubbelbreak men Berrer kommer tillbaka och setet går till tiebreak. Där visar Robin klass, vänder på tiebreaket och kan sedan serva hem matchen.

I tredje rundan, runt klockan 21 i kväll, möter nu Robin en annan tysk i form av Philipp Kohlschreiber. Robin har mött honom fyra gånger och bara vunnit en. Den vinsten kom dock i deras senaste möte i åttondelen i Rotterdam på Robins väg till titeln i Holland. Det var en tuff drabbning över 2,5 timme där Robin kunde ta hem det till slut. Robin vände dels ett underläge med 1-3 i avgörande set och räddade en matchboll i tiebreaket.

I dubbelturneringen i samma turnering går det inget vidare för de svenska paren. 
Simon Aspelin/Julian Knowle föl med 5-7, 4-6 mot tredjeseedadade Bhupathi/Paes från Indien, redan i första omgången. Inte mycket bättre gick det för åttondeseedade Robert Lindstedt tillsammans med Horia Tecua. De föll mot Mertinak/Knowles med 6-2, 6-7 (3-7), 10-12.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0