Pim-Pim slutar igen - snopet för tennis-Sverige

Joachim Pim-Pim Johansson slutar med tennis och det omgående. Detta meddelade han igår på plats i Schweiz för en Futuretävling. Frågan Den Svenska DC-bloggen ställer sig är varför Pim-Pim just nu i denna stund kommer på att motivationen inte finns och att han med omedelbar verkan lägger racket på hyllan.
Han åker med familjen till denna Futuretävling och spelar första matchen. Under denna känner han att han inte vill det längre, tränar sedan dagen efter och tar då beslutet att avsluta sin karriär. Inte någon betänketid här inte, inte någon chans till att ångra sig. Han gör det utan att tänka på vilken sits han sätter det övriga svenska DC-laget i. Den Svenska DC-bloggen lägger ingenting i att han nu väljer att avsluta sitt proffessionella tennispelande utan det är sättet han gör det på som förbryllar.

Undrar också hur kaptensduon Enqvist-Larsson känner sig en dag som denna. Thomas Enqvist sa, så sent som igår att Sverige väljer att spela kvartsfinalen mot Serbien inomhus och på snabb matta för att maximera chanserna till vinst. Tanken där var att Pim-Pim gör sig bäst just inomhus och på hardcourt. Som vi alla vet så kan Söderling spela på vilket underlag som helst.

Det Den Svenska DC-bloggen undrar är vilken respekt Pim-Pim känner för kaptensduon Enqvist-Larsson? Samma dag som det offentligörs vart Sverige möter Serbien meddelar Johansson sitt avsked. Han gör det också via ett sms till kaptenen och en artikel i Svd. Respektlöst är Den Svenska DC-bloggens känsla.

En fråga som dyker upp är om det inte är dags för Svenska Tennisförbundet att byta båda underlag och ev spelplats för kvartsfinalen till sommaren. Sverige bör satsa på att spela denna match på grus och helst då utomhus. Varför inte ett samarrangemang med WTA-turnerien i Båstad. På fredagen, då det skall spelas två semifinaler så kan en av dessa spelas på Court 1 och den andra på Center courten med start klockan 12. Efter det kan DC-matchen start. Det finns som bekant strålkastare i Båstad. Samma fungera på lördagen då damfinalen spelas med start klockan 14. Efter det kan dubbeln spelas. På söndagen kan sedan Center courten användas utan hinder. Vad Söderling tycker om grus vet vi alla. Till det har vi framtidslöftet Christian Lindell som är bäst på grus och spelar lysande på Challangertoruren, med en ranking på 361 just nu.

För Serbien spelade sist, vinstmachen över Indien för ett par veckor sedan med Troicki och Tipsarevic i singel och Bozoljac/Zimonjic i dubbel. Singelspelarna har inte briljerat på grus. Troicki (rankad 18) har en titel och tre final, varav ingen är på grus. Tipsarevic (45) har tre finaler och även här ingen på grus. Dubbelspecialisten Zimonjic har 39 titlar i dubbel, de flesta med kanadensaren Daniel Nestor. Om världstrean Novak Djokovic som i år spelar bättre än någonsin med ett facit på 15-0, kan spela på vilket underlag som helst. Av hans 20 titlar har han 4 på grus. Vi kan konstatra att Sveriges chanser, nu utan Pim-Pim, skulle öka med stor mängd om kvartsfinalen spelas på grus.

Enligt Eurosport skall kaptensduon Enqvist-Larsson ha ett krismöte i kväll och diskutera vad de skall göra med den något olustiga situationen. Det svenska tennisförbundet kan till på tisdag i nästa vecka ändra sig vad gäller spelplats och underlag.


Fotnot. Pim-Pim har dragit med många skador från 2005 och framåt. Han har också vid ett flertal gånger gjort comeback. Så här skrev Den Svenska DC-bloggen den 1 februari 2008:
"Möttes idag av det mycket tråkiga beskedet att Joachim Pim-Pim Johansson slutar sin aktiva karriär inom tennisen, detta endast 25 år ung. Efter tre års problem med axeln är det alltså över. Han genomgick tre operationer utan att bli kvitt värken. Det har konstaterats att han lider av en typ av kastaraxel, det är en form av kronisk inflammation i axeln och att den bakre kapseln troligen ärrat ihop.

Som bäst var Pim-Pim rankad som nummer nio i världen, i februari 2005. Han vann tre ATP-turneringar: Mempis 2004, Adelaide 2005 och Marseille samma år. Sammantaget vann han 66 singelmatcher och förlorade 53 under sin tid på ATP-touren. Han kan också visa upp en dubbeltitel tillsmmans med Björkman. De vann i Båstad 2005.
I Davis Cup gjorde han debut 2003 mot Australien i Malmö. Matchen var redan förlorad, Joachim föll med 1-2 mot Wayne Arthurs. Året efter spelade han sin enda dubbelmatch tillsammans Jonas Björkman. Även denna gång mot Australien, på bortaplan, och de vann i avgörande set över Arthurs/Woodbridge. Sverige vann också matchen. 2005 så spelade han sina båda singlar i förlustmatchen mot Frankrike i Strasbourg. Han förlorade mot Mathieu i raka set och vann över Grosjean med 3-1. Pim-Pims sista framträdande inom Davis Cup var mot USA i Scandinavium i september. Han föll mot Andy Roddick i tre raka set. Det var en mycket jämn batalj där de första två seten avgjordes i tiebreak. Som bekant så förlorade Sverige denna semifinal.
Slutfacit för Joachims del blev alltså 3 förluster och en vinst i singel och obesegrad i dubbeln (1-0).

Vad "Pim-Pim" skall ägna sig åt nu är oklart. Mikael Striple vid Svenska Tennisförbundet för en dialog med "Pim-Pim" om hur han skall kunna vara delaktig inom Svensk tennis framöver.

Den Svenska DC-bloggen vill tacka för alla de roliga och spännande stunder som Pim-Pim gett oss och önskar honom lycka till i framtiden."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0