Krånglande vänsterfot - Robins tunga förlust

Robin Söderling är utslagen ur Mastersturneringen i Indian Wells. Han föll mot tysken Philipp Kohlschreiber på dryga 1,5 timma med siffrorna 6-7 (8-10), 4-6. 

Robin inledde precis som så många gånger i år, med andra ord stabilt och med ett stort självförtroende. Han går via ett stort tålamod fram till ett bryt upp och 3-0. Tysken kommer igen och är på gränsen att dubbelbryta svensken. Robin reder ut det och passar av bara farten på att bryta tysken igen när han lägger en backhand bred, 5-3. Robin har då chansen att serva hem första set. Men precis som i svenskens andra, tredje och fjärde servegame får han problem. Ett svenskt dubbelfel ger två tyska breakbollar. Robin räddar den första men är allt för orörlig på den andra och lägger bollen djupt i nät, 5-4. Även i nästa svenska servegame blir det problem. Robin tappar från 40-15 till breakboll. Robin reder ut det och setet går sedan till tiebreak, för sjätte gången under Söderling-Kohlschreibers fyra föregående matcher, med resultet 4-1 i tysk favör).
Robin börjar, precis som i matchens första game, lysande. Han dubbelminibryter tysken och har 3-0 och två egna servar. Han tappar en av dem . Söderling håller serven fram till 6-3 och tre setbollar. Tysken räddar två av dem i egen serve. Robin kan sedan serva hem setet på den tredje setbollen. En orörlig Robin på förstaserven gör att han enkelt blir passerad, 6-6. Det ser konstigt ut. En inte allt för hård förstaserve som ställer Robin. Söderling lägger undan en läcker boll vid nät och fjärde setbollen är där. Tysken servar och räddar den. Dock tappar tysken sedan sin nästa serve när Kohlschreiber lägger en backhandkross bred. Femte setbollen och egen serve. Då händer det som hände på den tredje setbollen, en rak forehandretur ställer Robin igen, 8-8. En enkel svensk poäng ger tysken sin första setboll och dessutom egen serve. En bred svensk retur ger första set till Kohlschreiber.
Robin hade 3-0 både i set och tiebreak. Till det 5-3 och egen serve. Då har vi inte heller nämnt att han sedan hade 5(!) setbollar i tiebreaket. Vi är nog många som ställer oss frågan - vad var det som hände. Kanske får vi svaret när Robin efter tiebreaket tar in läkerhjälp. Det är vänstra foten som får behandling.
Där har vi kanske svaret på Robins konstiga reaktioner efter egen serve och hans något egendomliga spel på vissa poäng.

I andra set så fortsätter Robin att vara tveksam. Tysken servar stabilt och tappar bara två poäng i sina fyra första servegame. Vid 4 lika så går Robin upp till 0-30 men tysken vänder även på den lilla möjligheten. 
Tre allt för enkla breda forehand resulterar i det som så många gånger händer i sådana här matcher. Tysken får fram 30-40 vilket innebär en matchboll i nästa servegame för Robin. Ännu en allt för enkel forehand som blir bred gör att tysken kan säkra vinsten. Detta var Kohlschreibers fjärde vinst över Söderling på fem försök.

Det känns som att Robin inte kunde, inte ville vinna. Det såg märkligt ut. Kanske var det den vänstra foten som spökade.

Hur som så har Söderling inlett året lysande. På 21 matcher har han 19-2. Nu väntar vila inför nästa Masters. Det är Miami som gäller och start den 23 mars.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0