När en svensk tennisspelare glömde vem han är

Robin Söderling meddelade idag att han inte tänker ställa upp i kvartsfinalen i Davis Cup 8-10 juli mot Serbien i Halmstad. Detta pga det ansträngda spelschemat (Wimbledon på gräs innan och Båstad på grus efter) och en kropp som säger ifrån.

Tycker att det är ett konstigt, egoistiskt och oansvarigt beslut av Robin. Grundar detta på att han under en längre tid vetat om detta upplägg, fick vara med och välja underlag till matchen och att man, enligt mig/bloggaren, alltid ställer upp när Sverige/landslaget kallar. Det gäller som idrottsman att aldrig glömma vem som ha skolat honom och står bakom honom så att han kan bli så duktig som han är. Utan Svenska Tennisförbundet hade aldrig Robin varit den spelare han är idag, det är tråkigt att han har glömt det.

Undrar vad alla landsmän till Robin säger - vi som köpt biljett till DC-helgen och de övriga i landslaget. Ett par frågor som dyker upp - kommer nu även Robban Lindstedt och Simon Aspelin att tacka nej och vilka andra skall spela singlarna? 
Vill de som står på tur rent rankingmässigt Michael Ryderstedt (302), Christian Lindell (320), Ervin Eleskovic (354) eller Nick Lindahl (391) spela? Resonerar dessa herrar som Söderling så vill de nog försöka kvala in till Båstad samma helg (Ryderstedt, Eleskovic och Lindahl)) eller slipa på grusformen (Lindell som fått ett wild card till Båstad). Frågan är också om organisationen bakom turneringen i Båstad är beredda att ge de två som får ta sig an singlarna wild card som en sporre att spela DCn?

Tänk att några ATP-poäng i Båstad att försvara är viktigare än att ställa upp för sitt land. Vilka signaler skickar han till övriga i laget och alla yngre svenska tennisspelare? Nu kommer Robin sitta på Hotell Skansen på Bjärehalvön, ta hand om sin ömmande kropp och ett par mil bort på andra sidan Laholmsbukten spelas Davis Cuptennis. Tänk om Söderling kunde tänke lite på vart han har sina rötter - då kunde han spela en av singlarna och om matchen fortfarande levde på söndagen spela den första singeln då. Som det är nu skänkte Sverige bort denna DC-match när vi valde inomhusspel mellan en Grand Slam på gräs och hemmaturnering på grus. Det blir nästan komik i detta val, fram för allt när huvuskälet var att en viss Joachim Pim-Pim Johansson, skulle ta hand om den ena singeln. Detta beslut som sedan blev rena skämtet när han sedan meddelade att han slutar med omedelbar verkan. Nu blir komiken total när även Söderling väljer att välja att endast spela för sig själv och inte sitt land.

Det är bara att inse att Sverige nu inte kommer att ha en chans i Halmstad Arena i juli. Serbien har förutom världstvåan Novak Djokovic även Viktor Troicki (nummer 12) och Janko Tipsarevic (31) att tillgå i singel. Till detta världens fjärde bästa dubbelspelare i form av Nenad Zimonjic. 0-5, 1-4 om Sverige tar dubbeln, är ett troget resultat.

Vi får sikta in oss på första omgången i februari 2012 istället. Undrar då om Robin kommer att vara med eller inte? Den matchen kommer ju att spelas bara någon vecka efter Australian Open.

Kommentarer
Postat av: Henke

Håller med om inlägget, ett sällsynt egoistiskt beslut. Trodde faktiskt inte detta om herr Söderling. Blir inte lika kul att följa honom längre tyvärr.

2011-06-10 @ 22:32:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0