Bottennapp av Söderling

Robin Söderling hade inte en chans mot Bernard Tomic från Australien. Han föll med 1-6, 4-6, 5-7 på knappa två timmar.

Den 158-rankade 18-åriga australien spelade sin bästa tennis. Hans serva satt i stort sett hela tiden. Robin gjorde inte en av sina bättre matcher. Det ryktas om från London att Robin drabbats av någon magåkomma, kanske finner vi svaret där över hans svaga insats i eftermiddag.

Robin var inte närvarande i det första setet. Innan knappt publiken knappt hunnit att sätta sig så hade Robin tappat sin serve inte mindre än 2 gånger och bara vunnit tre av tjugotre poäng. Söderling snyggade till siffrorna genom ett blankgame men hade inte en chans, 1-6, på mindre än 15 minuter. Svensken såg inte närvarande ut.

Tomic som genom kval tog sig in i huvudturneringen har påvägen till tredje rundan slagit ut ryssarna Davydenko och Andreev. Den senare genom att vända 0-2 i set till vinst igår.

Andra set inleddes bättre. Robin var på banan igen. Han hade två breakbollar efter att ha vunnit första gamet. Man kom inte åt. I det fjärde gamet hamnar sedan svensken i problem, 15-40, två breakbollar. Genom en forehand och ett ess räddar han dem båda. Ny breakboll dyker upp. En misslyckad forehand gör att gamet försvinner. Spelarna följs åt fram 4-5 och serve för Tomic. Åttonde esset ger Tomic tre setbollar. Robin lägger duellen som följer lång och det står 0-2 i set.
Efter dryga en timmes spel så ligger Robin, för andra matchen i rad och mot en man från Australien knepigt till.

I tredje var Söderling uppe och nöp i Tomics serve ett par gånger men kom inte åt. Dem följdes åt fram till det elfte gamet och svensk serve. Robin tappar då till 15-40, två breakbollar. Han räddar en men sedan lång. Tomic, 18 år ung och rankad 158 kan nu serva hem matchen och en plats i åttondelen på måndag.
Söderling kommer igen, går upp till 0-30. Tomic kommer igen tar en poäng men lägger nästa långt ut. Robin har 15-40 och två breakbollar. Ess på den första räddar den. Bollen på linjen, Robin begär hawk-eye och den är fel och lika. Duell följer och Robin lägger sig vilket innebär matchboll för Tomic.
En retur i nät gör att Robin är utslagen ur Wimbledon 2011.

Ser man till Robins tre matcher så har svensken inte varit på topp. Han har mestadels fått slita för poängen. Kan det ha varit magen som spökat genom hela veckan?
Istället för 360 poäng som Robin fick i Wimbledon förra året skrapar han nu ihop 90, vilket ger ett tapp på 270. Med tanke på att både Berdych (som dock har många poäng från fjolårets finalplats att försvara) och Ferrer (åttondelen 2010) kvar så kan Söderlings femteplats på rankingen vara i fara.

Frågan är nu om denna tidiga sorti kan få Robin att tänka om vad gäller kvartsfinalen mot Serbien i Davis Cup om ett par veckor. Det ryktas om att en viss Djokovic kommer till Halmstad.
Det troliga är dock att vi får vänta och se Robin i Båstad istället som startar den 11 juli.

Bättre går det för både åttondeseedade Robert Robban Lindstedt/Horia Tecau som idag vann den från igår uppskjutna matchen över fransmännen Benneteau/Mahut i den andra omgången med 6-4, 6-4, 5-7, 7-6 (7-4). I tredje rundan väntar nu tolfteseedade Chela/Schwank.

Simon Aspelin/Paul Hanley vann också dem i sin andra match över spanjorerna Lopez/Marrero med 6-7 (4-7), 7-5, 7-5, 6-3.

Kommentarer
Postat av: Mia Granstedt

Hej! vad trevlig din blogg är. lär verkligen att läsa din blogg lite mer! :p Hoppas du har en kul dag :)

2011-07-01 @ 11:47:49
URL: http://jade.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0