Nadal ett nummer för stor

Robin Söderling har spelat färdigt på Roland Garros för 2011. I kvarten förlorade han mot världsettan Rafael Nadal med 4-6, 1-6, 6-7 (3-7) på dryga 2,5 timma.

När det som bäst behövdes lyfte Nadal sitt spel lagom till kvarten och Söderling. Robin var inte alls dålig, förutom svackan i andra set, utan det var spanjoren som var för bra idag. Han visade upp ett försvar som i fornstora dagar. Han var överallt och ingenstans och det hela tiden. Till det så blåste det mycker på banan idag vilket gjorde att Robin hade svårt att få in sina förstaservar.


I första set tappar Robin omgående. En boll på nätkanten gör att bollen seglar ut, 0-1. Han tappar oxå sitt andra servegame. Men Söderling ger sin inte. Bryter tillbaka när Nadal lägger en skuren backhand bred, 1-3.
Robin räddar ännu en breakboll vid 30-40 i nästa game. Spelarna håller sina servar, och när Robin lägger en tung backhand i nät är setet förlorat på 49 minuter.

I det tredje gamet i andra set så får vi se en än mer krigande spanjor. En rak forehand ger 30-40 och en breakboll för Nadal. Robin vevar på den forehand men avslutar tyvärr brett, 1-2.
Robin tappar efter det båda längd, energi, tempo och kraft att avgöra. Han ger bort ytterligare två game vilket ger 1-6.

Tredje set inleds lika illa. Robin tappar sitt första servegame när han får en felträff. Nadal har nu vunnit åtta raka game. Då vaknar Söderling till liv. Han får fram två breakbollar i nästa game. På den andra lägger svensken en rak backhand i krysset vilket ger 1-2 och ett visst hopp tänds.
Söderling räddar en breakboll vid 2-3 och spelarna följs åt till 5 lika. Då dyker chanserna, tre stycken, upp. Ett ess, en svensk felträff och en Robin som hamnar på bakfötterna räddar alla tre och spanjoren kan ta hem gamet.
Söderling går från 0-30 i sitt nästa egna servegame till tiebreak efter stabilt och förtroendgivande spel.
Väl där får svensken en bra start och minibryter omgående. Tråkigt nog så bryter Nadal tillbaka omgående när Robin gör ett dubbelfel. Nästa poäng djupt i nät ger spanskt 1-2 som sedan i segen serve för Nadal blir 1-4.
Spelarna håller sina servar, med en mycket bra försvarande spanjor, fram till 3-6 och tre matchbollar för Nadal. På den första lägger Robin djupt i nät och Roland Garros upplaga 2011 är över för svensk del.

Robin hade en finalplats att försvara från i fjor och 1200 poäng. Istället blir det i år kvartsfinal och därmed endast 360 poäng, med andra ord ett tapp på 840. Vi får se hur det påverkar rankingen när den presenteras på måndag.

Nu väntar byte av underlag för Robin. Det är gräs som gäller och han skall spela Gerry Weber Open i tyska Halle som inleds på måndag. Han spelade inte någonting förra året mellan Roland Garros och Wimbledon (inleds den 20 juni). Vi får se om det blir samma visa i år.

Kommentarer
Postat av: Jan-Erik Franzén

Hur kan man mena att en spelare som rankas bland dom tio bästa, inte är dålig, när första serven inte



fungerar.

2011-06-03 @ 15:58:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0