Debutanter i svenska DC-truppen

Kaptensduon Thomas Enqvist och Magnus Larsson tog i dag ut den svenska truppen till kvartsfinalen mot Serbien i Halmstad Arena nästa helg.
Det uttagna till singelspel är debutanterna Michael Ryderstedt (rankad på plats 302) och Ervin Eleskovic (355) och det beprövade dubbelparet Robert Robban Lindstedt och Simon Aspelin.
Ryderstedt och Eleskovics är som sagt debutanter. Deras resultat rent spelmässigt härör sig från Challangers och Futures. Lindstedts dubbelfacit i Davis Cup är på sju matcher 4 segrar, varav tre vinster kommit tillsammans med Aspelin. Dem är obesegrade nu sedan två matcher tillbaka.
Aspelins dubbelfacit är fem vinster på 11 matcher.

De serber som är uttagna är dem väntade världstvåan Novak Djokovic, Viktor Troiciki (12), Janko Tipsarevic (29) och för dubbeln Nenad Zimonjic. Djokvic facit är 21-7 i DC-matcher (19-6 i dubbel) , Troicki 10-6 (8-5), Tipsarevic 33-13 (26-11) och Zimonjic dubbelfacit är 24-8 (singel 13-9).

Som Den Svenska DC-bloggen sedan tidigare meddelat är inte Robin Söderling intresserad att spela Davis Cup för Sverige denna gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0