Sverige levererar i Båstad

Med fyra stycken topptretton spelare är SkiStar Swedish Open en av de starkaste tävlingarna bland 250-turneringarna.

Toppseedade svensken Robin Söderling, som gick in i turneringen i går kväll under Sunset tennis, var en fröjd att se. Han spelade med en sådan pondus, träffsäkerhet, fart och gav inte 101-rankade argentinaren Diego Junqueira en chans. Argentinaren spelade inte på något sett dåligt men han hann inte med och Robin gick segrande ut de flesta duellerna.
Söderling vann med förkrossande 6-0, 6-1 på 47 minuter. Med solnedgången i väster över Tylösand var det en fröjd att sitta på landläktaren inför ett fullsatt Center Court och se Robin spela. Det tog över en halvtimma innan Junqueira kunde ta hem sitt första och enda game i matchen. Lite förvånande gjorde han det genom ett break. Men det var en sådan kväll där Robin var, minst ett par klasser, för bra.

I kvarten imorgon fredag väntar nu italienaren och åttondeseedade Potito Starace. Robin har 2-1 i inbördes möten mot den 51-rankade italineran. Senaste matchen blev vinst för Söderling, i Australian Open i tre raka set tidigare i år. De övriga två mötena, båda på grus, i Monaco 2006 (Robin vann i två raka) och 2009 i Barcelona (Starace vann i skiljeset), har det varit blandat resultat.

Michael Ryderstedt, som i helgen DC-debuterade, överraskade stort när han med ett wild card i sin första match gick in på Center Courten och vann i tre set över Maximo Gonzalez med siffrorna 6-4, 2-6, 6-2 på dryga två timmar. I första set hade Ryderstedt tre breakbollar innan han på den andra setbollen kunde avgöra, och på knappa timmen, ta hem setet. I andra kom Gonzalez mer igång och kunde genom att bryta svenskens serve två gånger ta hem det. Avgörande set blev roligt. Svensken kunde med tydlighet visa vem av de två som var den starkare och gå vinnande ur striden.
I andra omgången väntar spanjoren Ruben Ramirez Hidalgo, rankade på plats 142. Detta kan jämföras med Ryderstedts plats 311.

För de två andra männen som fick wild card in i turneringen gick det sämre. Christian Lindell föll i två raka set mot Pere Riba med 6-4, 6-2. Den ständigt unga Andreas Vinciguerra föll i en tuff tresetare mot fransmannen Jonathan Dasnieres de Veigy med siffrorna 1-6, 6-1, 3-6. Noterbart är att Vinciguerra hade 3-1 i avgörande set innan fransosen kunde vinna fem raka game. Det skal lbli intressant att se var Andreas för härnäst. Han har den senaste tiden spelat mycket ligaspel i Tyskland och Österrike. Till detta var han sparringparner under Davis Cupveckan i Halmstad här om sistens.

I dubbel så är titelförsvarande Robert Robban Lindstedt i par med Horia Tecau framme i kvarten. Detta efter en jämn och böljande match mot Julian Knowle/Igor Zelenay med 6-3, 4-6, 10-8. Det avgörande matchtiebreaket var en mycket svängig historia. Robban & Co var i underläge mest hela tiden och kunde på slutet vända och ta hem det. Noterbart är att av detta sets 18 poäng vann servande lag endast 5 gånger.
I kvarten spelar nu Lindstedt/Tecau mot tyskarna Brown/Kohlmann.

Simon Aspelin, som just nu i Båstad gör sin sista turnering, spelar denna veckan med i par med Andreas Siljeström. De vann sin första match över det svenska paret Patrik Brydolf/Michael Ryderstedt, som fick ett wild card, med 6-4, 6-2. Kvarten väntar och här ställs dem emot Kavcic/Riba.

För Carl Bergman och Patrik Rosenholm blev det, tyvärr, förlust. Fjärdeseedade spanjorerna Marrero/Ramirez Hildalgo blev för svåra. Förlustsiffrorna skrevs till 6-7 (5-7), 4-6.

Sveriges senaste finalist på ATP-touren Johan Brunström, denna veckan i par med dansken Frederik Nielsen spelar just nu mot Gonzalez/Starace. Det svensk-danska paret vann första set med 6-4, men förlorade andra i tiebreak med 4-7. Just nu är det regn i Båstad som omöjliggör spel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0