Simon Aspelin är nöjd med tennislivet

För bara dryga veckan, i samband med Davis Cupmatchen i Halmstad, meddelade Simon Aspelin att han slutar i och med den just avslutade turneringen i Båstad.

Ett tråkigt beslut, men helt förståerligt. Han har varit proffs på touren sedan 1998. Det skulle dock varit roligt att se vad han och Robban Lindstedt kunnat hittat på i OS i London om ett år.

Aspelins tre höjdpunkter i karriären, enligt honom själv, är OS-silvret från 1998 tillsammans med Thomas Johansson. Minns med välbehag, speciellt, semifinalen mot det franska paret Clement/Llodra där svenskarna till slut vann det avgörande setet med 19-17. Höjdpunkt nummer två är titeln i US Open, i par med österrikaren Julian Knowle, 2007. Till detta värdesätter han samtliga matcher i Davis Cup väldigt högt.

På touren spelade han 651 matcher och vann 348 av dessa. Rankingen som bästa var 7 i mars 2008. På 33 finaler vann han 12 med fem olika partners. Första titeln kom 2000 tillsammans med svensken Johan Landsberg i franska Marseille och den sista förra året i Dubai med Paul Hanley.

Facit i Davis Cup är enastående 6 vinster i dubbel på tolv matcher. Till detta två singelförluster.
De vinster i DCn som etsats sig fast på näthinnan är hans DC-debut 2001 mot ryska paret Kefelnikov/Olhovskiy över fem set i kvarten tillsammans med Jonas Björman. Till det två fighter med Robban Lindstedt - vändningen i fjor i kvalmatchen mot italierna Starace/Bolelli och förra veckoslutet mot serberna Djokovic/Zimonjic då dem pulviserade världens bäste tennisspelare just nu.

Den Svenska DC-bloggen har kunnat se på Aspelins spel det senaste året en mindre glädje vilket gör att vi inte är förvånade att han slutar. Vad Simon nu skall hitta på vet vi inte.

Vi tackar Aspelin för alla spännande tennisstunder och önskar honom lyckat till i framtiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0