Ryderstedt kunde inget göra

Michael Ryderstedt kunde inte, som väntat, rubba på serben Janko Tipsarevic i den första av dagens singar i Davis Cupkvarten i Halmstad Arena. Siffrorna skrevs till 2-6, 5-7, 3-6 på exakt två timmar.

Tipsarevic var minst ett par nummer för bra för Ryserstedt. Det märktes att svensken inte var lika nervös som i fredags och spelade stundtals mycket bra. Dock när setet väl skulle avgöras så var serben den mer erfarne av dem två och drog det längsta strået. Ryderstedt blev också trött på slutet och orkade inte riktigt fullfölja. Kraften i framför allt första serverna dog ut ju längre matchen led.

Det är bara att hoppas på att Ryderstedt nu kan ta med sig allt det positiva från helgen och ställa om inför nästa veckas grusspel i Båstad. Han går in i turneringen på tisdag.

Arenan i Halmstad får med väl godkänt - en modern och vacker arena som har det meste. Tråkigt att det kom så få svenskar som ville se världens bästa tennisspelare just nu. Tråkigt också att inte fler hallänningar ville sluta upp och stötta det svenska laget. Vi som var där fick i alla fal se fin tennis och en underbar dubbelmatch.

Tycker att svenskarna stod upp bra mot världsstjärnorna och titelförsvararna från Serbien. Att Ryderstedt vann ett set, och hade serven till att få fram ett avgörande set, mot världstolvan Troicki är stort. Att sedan dubbelparet Lindstedt & Aspelin vann så stabilt och säkert mot världens bäste tennisspelare och den sjätte bäste dubbelspelaren imponerar. Synd i sammanhanget att Aspelin skall sluta nu när äntligen Sverige fått ett stabilt dubbelpar i Davis Cup (tre raka set). Att siffrorna skrevs till 1-4 är ingenting att säga om. Utan Söderling i laget, och en viss Joachim Pim Pim Johansson som helt tvärt slutade, så går det så här 2011.

Vi tittar redan nu fram emot 2012. Det är i dagsläget inte någon större idé att spekulera i om den svenska lottningen. Mycket hänger på hur det kommer att gå i kvalet, den 16-18 september, för Tjeckien, Ryssland och Israel (som i dagsläget ligger före oss på rankingen - Tjeckien trea, Ryssland sjua, Israel nia och Sverige tia). Förlorar två av dessa länder så kan Sverige bli seedat, vilket kan ge en mycket mer angenäm lott till den första omgången 10-12 februri nästa år. De länder, som förutom ovan nämnde tre, som skall kvala till hösten för att hålla sig kvar i högsta divisionen är Indien, Rumänien, Chile, Belgien, Kroatien, Österrike, Brasilien, Australien, Japan, Italien, Sydafrika, Schweiz och till sist Ecuador eller Colombia.
Den Svenska DC-bloggen återkommer som alltid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0