Davis Cup är alltid Davis Cup

Serbien har programenligt tagit ledningen i Davis Cupkvarten i Halmstad med 1-0. Detta efter att Michael Ryderstedt fått se sig besegrad mot Viktor Troicki med 3-6, 1-6, 7-6 (8-6), 5-7.

Michael Ryderstedt, rankad på plats 297, skall ha all heder i det sett han genomförde denna match mot den 16-rankade serben. Han kämpade hela matchen och gav aldrig upp. Att han vann tredje set - bara det är en bragd. Han hade sedan chansen att serva hem fjärde set, men vek ner sig. Det är bara att konstatera att han var, minst, ett par nummer för liten.

I det första setet så tappade Ryderstedt sin serve både till 0-1 och 0-3. Han kom upp till 30 i båda Troickis två första servegame men inte närmare. Vid 0-4 sprattlade svensken till och höll sin serve två gånger om och bröt dessutom Troickis serve när han la bollen i nät efter en längre duell. Vid 3-4 så höjde serben tempot igen och kunde gå ifrån till setvinst efter ännu ett break. 37 minuter tog det.
Andra set inleds nästan lika illa som det första. Ett svenskt dubbelfl ger 1-3. En forehand djupt i nät ger ännu ett break och 1-5. Via ett ess kan serben ta hem även det andra setet, denna gång på 26 minuter.
Tredje set kommer åter svensken i knipa. 15-40 ger Troicki ytterligare två breakbollar. Ryderstedt räddar båda snyggt - ett ess och en forehand i krysset. Tyvärr kommer ännu en breakboll. På den gör Michael åter igen ett dubbelfel, 0-2. Svensken vill något annat. Han gräver fram en breakboll vid 1-2 och 30-40. På den lägger han returen på fötterna på serben om inte hinner med, 2 lika. Av bara farten och ett par ess går han sedan fram till ledning i tredje, 3-2. I det sjunde gamet hamnar svensken i svårigheter. Han räddar först en breakboll och sedan en till via en läcker undanläggning. Setet är tätt och får fram till 5 lika. Ryderstedt hamnar då illa till igen. Han hamnar i underläge med 0-40. Då tar han fram storspelet och räddar samtliga tre breakbollar och av bara farten två poäng till, den sistnämda lägger Troicki i nät, 6-5.
Ryderstedt har i nästa game 15-30, med andra ord är han två bollar från tredje set. Trociki höjer spelet och tar hem gamet. I tiebreaket minibryter Ryderstedt när Troicki lägger bollen i nät, 2-0. Serben kommer igen snabbt då Ryderstedt lägger bollen djupt i nät, 2 lika. En svensk rak forehand ger Michael 4-3 och två egna servar.
Retur i nät ger Sverige tre setbollar, 6-3. På den första lägger svensken andraserven på nätkanten. En rak förehand räddar den andra, 6-5. En rak backhandretur ger serben ett likaläge igen, 6-6. Så lätt kan tre setbollar försvinna. En lång retur av Troicki ger ny svensk setboll. En duell följer och Troicki lägger bollen lång, mycket lång. Ryderstedt och Sverige är med igen.

I det sjunde gamet i fjärde set blir det tufft. Fram till dess har spelarna hållt sina servar enkelt. Matchens längsta game ger Troicki tre breakbollar och fyra likalägen innan Ryderstedt kan ta hem det. I nästa game, serbisk serve, går svensken fram till 0-40, 3 breakbollar. Ett ess och en ramträff räddar två av dem för Troicki. På den tredje svarar Ryderstedt med en backhandretur på sidlinjen. Svensken kan nu serva hem fjärde set. Publiken sjunger i Halmstad Arena.
Ryderstedt vinner första poängen, Troicki den andra. Då har Ryderstedt sin chans. Han stormar fram på nät lägger undan bollen lite för löst, Troicki hinner upp och svensken lägger sedan i nät. Ett svenkst dubbelfel ger Serbien chansen att komma tillbaka. En duell senare och Ryderstedt lägger poängen på sidlinjen. På den andra breakbollen orkar inte svensken hålla nere bollen efer retur och det är utjämnat, 5 lika.
Serben håller sedan sin serve efter stabilt servande. Michael måsta nu hålla sin serve för att stanna i matchen.
En bred rak forehand, en dito fast backhand och ett dubbelfel ger serven tre matchbollar. Ett ess räddar den första men på den andra gräver Ryderstedt en djup forehand långt ut och matchen är över på knappa tre timmar.

53 enkla misstag för svensken mot 18 för serben det var det som avgjorde.

Nu är det dags för singel nummer två mellan Ervin Eleskovic och Janko Tipsarevic.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0