Inte spännande men vackert - Robin och Robban mästare

Robin Söderling bjöd inte upp till kamp, i finalen av SkiStar Swedish Open i Båstad, mot världens stätte bästa tennisspelare. Han hade en enmansshow och vann över spanjoren David Ferrer med två gånger 6-2 på dryga timman.

Ett par timmar efter utsatt tid tack vare ett ihållande regn över Bjärehalvön kom 2011 års final igång.
Robin började matchen precis som han avslutade semifinalen mot Berdych, med andra ord helt utan att göra några misstag. Det var han som förde spelet och dikterade vad som skulle hända på banan matchen igenom.
Av de första nio poängen tar han hem åtta. Han går snabbt upp till 2-0. Hamnar under med 15-30 men vänder det med att höja sig ett snäpp. Vi får se ett ess, en backhand på sidlinjen och avslutar gamet med en backhandslägga på baslinjen. Spelarna följs åt upp till 4-2 och spansk serve. Ett dubbelfel och en duell som Ferrer avslutar med att lägga bollen bred ger två svenska breakbollar. På första lägger Robin returen lång men han avslutar sedn med en in-side-out som ger 5-2. Söderling sedan distinkt fram till tre setbollar. Dubbefel på den första, en spansk retur på Robins fötter som han lägger bred på den andra. Stabil serve som Ferrer inte sedan kommer åt avslutar setet på 30 minuter.
I vanlig ordning så börjar Robin även andra set urstarkt. Han bryter både fram till 1-0 och 3-0. Han har sedan fyra breakbollar fram till 5-0, men Ferrer vill annat. Matchens längsta game avslutar svensken brett till 4-1.
Robin gör sedan sitt enda sämre game. Han tappar sin serve och spanjoren kommer lite ikapp, 4-2.
Söderling höjer sig då ännu ett snäpp. Vi på läktaren får då se det sista rycket. Ferrer har inte en chans. Två breakbollar vid 15-40. Robin går in i banan och lägger en forehand rak vilket ger 5-2. Svensken kan nu serva hem titeln för andra gången. Ett ess ger två matchbollar. På den första orkar inte Ferrer få över en backhandslugga utan Robin Söderling kan sträcka armarna i skyn, knyta näven med tränaren Fidde Rosengren och bara utsråla en hel kropp, ett leende av att vara å nöjd. Och det skall han vara. Söderling har genomfört denna turnering helt strålande rakt igenom. Han tappade 13 game på fyra matcher. Det lugn och den pondus han visat under hela veckan har varit enastående. Han har helt enkelt visat alla att han är att räkna med för resten av året.

Detta var Söderlings tionde titel på 20 finaler. Det ger honom den andra i Båstad och samma antal på grus, första kom för två år sedan. Fjäde finalen och vinster för åter. Det var under de första månaderna som han tog hem titeln i Brisbane, Rotterdam och Marseille.

Nu väntar tre veckors vila. Vi får åter se Robin i Rogers Cup i Montreal som inleds den 8 augusti.


Robert Robban Lindstedt i par med Horia Tecau vann också dem på ett övertygande sätt över Simon Aspelin och Andreas Siljetröm med två gånger 6-3. Ett första set var jämnt fram till 3-2 och serve för Siljeström, i hans första ATP-final. Enkla misstag gör att han och Aspelin tappar gamet. Tecau kan sedan serva hem setet på 37 minuter. Vid ställningen 2-1 till Aspelin/Siljeström bryts matchen pga regn. Den återupptas sedan ett par tre timmar senare på bana 1. Aspelin/Siljeström kan sedan bryta omgående och gå fram till 3-1. Det visar sig sedan att det var det sista game som dem vann. Lindstedt/Tecau kan sedan avgöra på den tredje matchbollen.

Paret Lindstedt/Tecau har nu vunnit sex titlar på tio försök. Det var också den andra raka i Båstad.
Till detta har Robban sex vinster och sju ytterligare finaler. Lindstedt är uppe på ranking 14, vilket är den bästa han haft. Tecau är på plats 11. Som par är rankingen nummer fem.

Den Svenska DC-bloggen tar av sig hatten och gratulerar dessa svenska herrar till fint spel under veckan och till titeln.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0