Robin mästare i Brisbane

Robin Söderling vann Brisbane Internatinal i två raka set över amerikanen Andy Roddick. Segersiffrorna skrevs till 6-3, 7-5 på 1,5 timma.

Toppseedade Robin var under hela matchen ett nummer för stort för andraseedade/världsåttan Roddick. Robin har under hela veckan haft en otroligt bra träff på bollen. Har har rört sig bra, sett mycket taggad ut och utstrålat
ett härligt självförtroende.

I första set så bryter Robin Roddick, han kan sedan komfortabelt serva hem setet blankt. Setet avslutas med att Andy släpper en backhand från Robin som dimper ner på sidlinjen. 32 minuter tog det.

Andra set fortsätter som det första med Robin vid taktpinnen. Första två breakbollarna kommer i det femte gamet. Roddick räddar dom plus ytterligare en i samma game. I nästa servegame för amerikanen spelar Robin sig fram till 0-30 och har upplagt för att lägga undan bollen efter det att Roddick blivit bortmanövrerad. Robin lägger den poängen i nät. I stället för tre breakbollar vänder amerikanen på steken och tar hem gamet.
Vid 4 lika och 15-15 så händer något märkligt. Roddick tycker att regnet som faller gör banan hal. Det är framför allt vid baslinjen han tycker att det är halt. Notera dock att Pat Rafter Arena har tak, dock inga väggar. Efter en het diskussion mellan Roddick och huvuddomaren så vägrar amerikanen sonika att spela. Efter cirka en kvart och ivrigt torkande från funktionererna så återupptas spelet. Robin har under detta break varit lugn och låtit amerikanen stå för skådespelarinsatsen. En konstig sekvens av en annan mycket välspelad match.
Roddick håller det gamet och Robin nästa.
När det nästa gång, vid 5 lika, blir Roddicks tur att serva kommer Robin än bättre åt lägena och med hjälp av en något orörlig Roddick inklusive ett dubbelfel skaffar han sig tre breakbollar vid 0-40. Efter en hårfin hawk-eye (som visar att en passering av Roddick touchar sidlinjen), en grov miss i nät vid upplagt läge för Robin och ett ess så är breakbollarna borta. På nästa poäng lägger Andy bollen djupt i nät vilket ger Robin hans fjärde breabkoll i gamet. Poängen efter stanna i nätkanten för amerikanen och breaket är där. På Robins sjunde breakboll för setet kommer breaket som innebär 6-5 och chans att serva hem hela mästerskapet.
Ett ess, en stabil serve, ett dubbelfel då Robin gick för andraserven och en rak forehand ger Söderling två "championships point". Ett ess avslutar det långa andra setet, på 60 minuter, och Robin är en mästare. Han springer fram till teamet bestående av flickvännen Jennie och coachen Claudio.

Genomgående för hela matchen var att Robin inte släppte till någonting. Han hade inte en enda breakboll emot på hela matchen och det mot världens åttonde bäste spelare. Serven och fotarbetet var, som vanligt under veckan, på topp. Imponerande är ordet.

På den nya rankingen som prestenteras imorgon kommer Robin åter igen vara fyra.

Om det är nya coachen Pistolesi eller inte som tagit Robin ett steg längre låter jag vara osagt, men hur som ser det mycket bra ut för Robin inför Australian Open som inleds nästa måndag, den 17 januari.

Detta var Robins sjuttonde final på ATP-touren och hand sjunde vinst. Segrar innan har varit i Lyon 2004 och 2008, Milano 2005, Båstad 2009 och Rotterdam och Masters i Paris i fjor. Till detta kan han lägga tio finaler där två gånger Roland Garros sticker mest ut.

Den Svensk DC-bliggen ställer sig upp och framför ett stort grattis till Robin och hans team. 2011 kunde inte börjat bättre...


Det gick inte lika bra för Robban Lindstedt i par med rumänen Horia Tecau i finalen i dubbelturneringen i Brisbane. De mötte Dlouhy/Hanley och fick ge upp efter att ha förlorat första set med 6-4. Orsaken till detta är just nu oklart. Återkommer när vi vet mer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0