Robban och Robin i final i Brisbane

Först var det tredjeseddade Robban Lindstedt i par med Horia Tecau som vann sin semifinal i Brisbane International. För motståndet stod Petzschner/Peya och segersiffrorna skrevs till 4-6, 6-3, 10-4 på dryga 1,5 timma.  
Tredjeseedade Dlouhy/Hanley väntar i final imorgon.

Efter det var det toppseedade Robin Söderlings tur. I sin semifinal mot tjecken Radek Stepanek vann han med 6-3, 7-5 på knappa 1,5 timma. Söderling inledde urstarkt mot tjecken. I första set spelade han ut honom. Via en ramträff av Stepanek bryter han omgående och går fram till 3-0. Söderling rör sig utomordentligt och serven sitter perfekt. När inte Stepaneks förstaserve sitter är Robin där och hugger. Hur briljant som helst går Robin fram till en kassaskåpssäker setvinst med 6-3 och matchen har inte ens spelats 30 minuter. Robin vinner 20 poäng i egen serve och tappar bara två poäng.
Robin fortsätter och av bara farten skaffar han sig en ny breakboll med en gång i andra set, detta efter att han drivit tjecken från hörn till hörn och avlslutat med att slicka sidlinjen på forehandsidan.
Stepanek svarar med att börja spela serve-volley. Det överraskar Robin och tjecken kan hålla sin serve. Efter att matchintensiteten bedarrat något kommer chansen i det femte gamet. Robin ser än mer taggad ut än innan och går via en läcker slice på nät fram till 0-40 och tre breakbollar. En vacker låg retur, med en framrusande tjeck som lägger den i nät, avgör gamet och 3-2 till svensk favör.
Spelarna följs åt fram til 5-4 och svensk möjlighet att serva hem matchen. Programenligt går Robin fram till 40-30 och sin första matchboll. Söderling spänner sig och tappar mark. Stepanek kan vända på steken, skaffa sig sin första breakboll i matchen och bryta efter en lång basduell som Robin avslutar med att slå ut poängen.
Som svar på det från Söderlings racket och en enkel serve-volley ut av Stepanek skaffar sig Robin en breakboll. En serve-volley som Stepanek får in via ramträff räddar den. Söderling spelar sig fram till en ny brakboll. På den gör tjecken ett dubbefel...
Söderling kan sedan via tre stabila servar gå fram till 40-0 och tre nya matchbollar. Han kostar på sig ett dubbelfel innan han avgör med att spela serve-volley. Knytnäven är där och Robin är i sin första final i Brisbane International.
För motståndet imorgon väntar antingen andraseedade Andy Roddick eller sydafrikanen Kevin Anderson.

Vid vinst imorgon kommer vi åter får se Robin Söderling som världsfyra på rankingen som presenteras på måndag. Om dryga veckan inleds årets första Grand Slam i Melbourne, Australien.
Den Svenska DC-bloggen är då åter på plats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0