Melbournespöket som bortblåst

Världsfyran Robin Söderling är klar för trejde omgången i Australian Open i Melbourne. Detta efter en stabil, lugn och kassaskåpssäker seger i den andra omgången över Gilles Muller från Luxenburg, rankad 122, som kvalat in i turneringen. Segersiffrorna skrevs till 6-3, 7-6 (7-1), 6-1 på 1 timma och 45 minuter. 
Detta är Robins största framgång, hittills, i Australian Open. På fem tidigare försöka han han som bäst vunnit två matcher (2004 och 2009).

Matchen inleddes med att båda spelarna kände på varandra. Båda höll sina servar, dock såg det ut som om Muller höll dem något lättare. Robin rörde sig bra men kom inte åt Mullers serve.
Ur egentligen ingenting så i det åttonde gamet dyker chansen upp. Genom en grym retur och en enkel forehand aom luxenburgaren lägger ut skaffar sig Robin två breakbollar vid 15-40.
En forehand i krysset som Hawk-eye visar är precis ute och det svenska breaket är ett faktum. Robin knyter näven och kan nu serva hem setet. En retur som seglar ut och gamet blankt till svensken och så även första set, 6-3, på 27 minuter.
Andra set inleds med att Robin skaffar sig 0-30, men Muller ger sig inte så lätt. Han räddar gamet genom att avsluta med två ess. Inte någon av spelarna är sedan ens nära att komma åt i den andras serve. Setet går till tiebreak. Där visar Robin vem som är rankad på plats 4 jämfört med 122.
Han minibryter efter två dueller och går fram till 6-1 och fem matchbollar. Muller lägger den djupt i nät. På 47 minuter är andra setet till Söderling. 
Tredje set blir en kort historia. Frågan är om Muller är hämmad. Mellan det andra och tredje setet så tar han en medicinsk timeout. Dock så syns det inte på honom vad det kan vara.
Robin bryter fram till 2-0 efter en misslyckad lobb som Robin smashar in och till 4-0 med en grym poäng som avslutas med en säker placering i krysset på forehandsidan.
Tre matchbollar vid 40-0 och 5-1. Muller lägger då retur ut och Robin Söderling är för frösta gången framme i den tredje omgången i Melbourne. 

På lördag morgon möter nu Robin ännu en kvalspelare i form av Jan Hernych från Tjeckien och rankad 241. De har aldrig tidigare mötts. På sin väg fram till denna tredje omgång har tjecken slagit Istomin och Bellucci (seedad 30).

Söderling är ensam svensk kvar på herrsidan i Melbourne. Detta efter att elfteseedade Robban Lindstedt tillsammans med rumänen Horia Tecau fick ge upp. Dem gjorde det vid 6-4, 1-0 mot Ebelthite/Feenley. Det pratas om att det är Lindstedts vad som krånglar igen och att det dessutom nu är en svårare skada. Den Svenska DC-bloggen återkommer när vi vet hur han mår. 
 
Simon Aspelin i par med Alexander Peya från Österrike föll i två täta tiebreakset mot Lu/Schuettler med 5-7 i båda. Tredje dubbelsvensk som föll var Johan Brunström i par med Stephen Huss. Förlusten skrevs till 3-6, 3-6 mot fjärdeseedade Kubot/Marach.

Kommentarer
Postat av: Jonathan

<a href="http://www.coveritlive.com/index.php?option=com_altcaster&task=siteviewaltcast&altcast_code=2b78c5f990&height=550&width=470" target="_blank" >Direktrapport</a>



Direktrapport till Robins match inatt. Häng med mig från 01.00

2011-01-21 @ 20:57:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0