Även Robin en vinnare i premiären

Robin Söderling har redan nu, den fjärde januari, gjort en bättre första månad på året än i fjor. Detta genom att han har vunnit en tävlingsmatch på ATP-touren.
Brisbane International heter turneringen och Robin, som är toppseedad, vann över amerikanen Ryan Harrison som kvalat in i turneringen med klara 6-2, 6-4 på dryga timmen. 
Robin var aldrig hotad. Han bröt amerikanens serve och detta dessutom två gånger om i första set. Han räddade dessutom en breakboll, den enda på hela matchen vid ställningen 2-1. I andra bröt Robin också tidigt, fram till 2-1, och var sedan ohotad.

I andra omgången möter Robin tysken Michael Berrer, rankad 58. De har aldrig mötts. Anmärkningsvärt är att Berrers tränare till bara för ett par månader sedan var Cladio Pistolesi, Robins nuvarande tränare. 
Matchens spelas på torsdag.

I Dubai pågår veckans andra 250-turnering, Qatar Exxonmobil Open 2011. För svensk del förlorade tyvärr Johan Brunström som spelar tillsammans med finnen Jarkko Nieminen över fjärdeseedade Polasek/Stakhovsky redan i den första omgången över två set 3-6, 6-7 (3-7).


Fotnot. I fjol föll Robin omgående i både Chennai (som spelas på samma vecka som Brisbane) och i Australian Open. Robin spelade även i Brisbane för två år sedan, då gick han till kvartsfinal.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0