Åttondelen nästa

Robin Söderling är klar för åttodelsfinal i Australian Open i Melbourne. Detta efter en kassaskåpssäker seger över kvalspelaren Jan Hernych från Tjeckien med 6-3, 6-1, 6-4 på knappa två timmar. Solen lös över Hisense Arena och Robin trivdes.

Redan i matchens fjärde gamet kommer Robins första chanser. Han går upp till 0-30. Tjecken kvitterar men Robin får sin första breakboll. Hernych räddar den men Robin skaffar sig en till när tjecken lägger den i nät. På den följer en duell som avslutas med en ramträff från tjeckens racket, 3-1.
I det sjunde gamet kommer Hernych motdrag. Han gräver fram en breakboll efter en duell som Robin lägger bred. En forehandduell följer som Robin avslutar långt ner i nät och tjecken bryter tillbaka, 4-3.
Robins var låter inte vänta på sig, han bryter tillbaka med en gång. En breakboll efter att metodiskt kämpat sig i kapp i gamet och förbi och tjecken lägger poängen i nät, 5-3. 
Robin kan serva hem setet. Från 0-15 gör han två ess och en magnifik forehandpassering vilket ger två setbollar. På den gör han ett ess och på 39 minuter är han i ledning. Robin ser lugn ut, han spelar stabilt och tröttar ut motståndaren. En härlig insats. 

I andra går han från 0-1 till Hernych tar han sex raka game. Tre egna och tre break och set två är hemma på snabba 22 minuter. Det är nu bara en spelare på banan. Tjecken tar bara fyra poäng i de tre gamen han tappar. Robin avgör med en kvick retur djupt på fötterna som Hernych inte kan hålla innanför linjerna. Tre svenska breakbollar ger tre break, vilken effektivitet. 

Tredje set där svensken byter tröja till en gul börjar Robin med att skaffa sig tre breakbollar (först vid 15-40 och sedan en fördelsboll) omgående i tjeckens första game. Men Robin blir passiv och kan inte knyta åt, utan det blir 1-1. I nästa game går tjecken från 30-0 till breakboll, bla efter två dubbelfel. Robin räddar den genom att nöta bollarna på Hernychs forehand som han avslutar i nät. Ny breakboll som Robin räddar och avslutar med två starka poäng varav den sista med lång serveretur. 
Under nästa servegame och 15-0 till tjecken blir en paus. Det är en del av banan som måste repareras, den har helt enkelt släppt lite. Efter cirka tio minuter är det åter spel.
Vid 5-4 och tjeckisk serve kommer Robins sista drag. Ett dubbelfel från tjecken, en för lång forehand och en nätrullare ut ger Robin tre break- och matchbollar. Han räddar den första men lägger den andra i nät.

Robins 2011 har börjat mycket bra. Turneringsvinsten i Brisbane gav fem vinstmatcher och 10-0 i set. I Australian Open har Robin nu tre matchvinster och 9-0 i game. Detta ger 8-0 i matcher och 19-0 i game.

I åttondelen på måndag morgon får nu Robin möta en överraskning. De flesta hade räknat med fransmannen Tsonga. Men efter en femsetare blir det instället den 33-årige ukrainaren Alexandr Dolgopolov. Han är rankad på plats nummer 46. Ingen match mellan spelarna innan.  


Den Svenska DC-bloggen får här och nu be om ursäkt för en fadäs. Vi missade helt Johan Brunströms i par med Stephen Huss i Auckland förra veckan. De gick till final genom att besegra i tur och ordning Melo/Soares (två gånger 6-4), w.o. över Fognini/Riba i kvarten och Butorac/Rojer (7-5, 7-6) i semin. I finalen blev det tyvärr förlust mot Robredo/Granollers med 4-6, 6-7 (6-8).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0