Två tiebreakset bar till kvarten

Toppseedade Robin Söderling är klar för kvartsfinal i Marseille. Detta efter att gått in i andra rundan där han mötte och vann över fransmannen Nicolas Mahut efter två tiebreakset och med siffrorna 10-8 och 7-5 på 1 timma och 41 minuter.
Robin hamnar i svårigheter i inledningen av matchen, men han räddar två breakbollar. Mahut däremot var under hela första stabil med ett bra servande. Vid 6-5, fransk serve och 30 lika var Robin nära, två bollar från set men kom inte åt. Setet gick till tiebreak. Robin minibröt fram till 2-1 och gick fram till 4-1. Vid 5-3 tappar han en av sina två servar, 5-4. Fransmannen vänder på steken och går upp till 5-6, setboll. Robin räddar den och skaffar sig sin första setboll, 7-6. Ännu en vändning och hållna franska servar till den andra setbollen för Mahut, 7-8. Robin håller nerverna i styr och vänder yttligare en gång och tar fram till andra setboll, 9-8. Då lyckas han bryta till setvinst med 10-8.
Andra set inleds att Robin skaffar sig två breakbollar i det tredje gamet. Mahut räddar den första men Robin bryter till 2-1. Fransmannen ger sig inte och bryter tillbaka omgående, 2 lika. Även det andra setet går fram till tiebreak. Robin tappar genom ett dubbelfel till 1-2. Han bryter tillbaka, jämnar ut, till 2-3. Vi får se ännu ett minitapp till 3-5. Det visar sig att det är den sista poäng som fransmannen vinner. Istället för två servar för Mahut till setvinst tappar han båda, 5 lika. Sedan håller Robin sina båda och matchen till svensken.
En stabil och bra insats av svensken. Han visar, som under hela 2011 hittills, att han är bäst när det gäller. Två räddade setbollar i första set och vända 3-5 till matchvinst i andra setets tiebreak vittnar om detta.

Nu väntar ännu en fransman i form av, en gammal favorit, Michael Llodra, seedad 23 och rankad 8 i turneringen. Om denna Robin gillar Marseille så gör även Llodra detta. Han vann i fjol, efter att bland annat slagit ut en viss Söderling i två raka set just i kvartsfinal, och gick till final året innan (2009).
De har allt som allt mötts tre gånger. Första gången var i Rotterdam, också det i final, 2008 då fransmannen vann i det avgörande setets tiebreak. Andra gången var, som vi skrev om ovan, i Marseille. Tredje gången då skedde det någonting med Söderling som vinnare. Det händer också det i fjor och platsen var i november i Masters i Paris och semifinal. Vem minns inte denna match då Robin vänder matchen och räddade tre matchbollar. Även denna match avgörs med ett tiebreak i avgörande set.

Matchen spelas imorgon runt klockan 15.30.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0