Tredje finalen 2011 för Söderling

2011 har, minst sagt, börjat bra för den svenske världsfyran Robin Söderling. Idag vann han semifinalen i Marseille, Open 13, över den oseedade ryssen Dmitry Tursunov, rankad 129, med 7-5, 6-1 på en timma och en kvart. 

Robin trivs gott i franska Marseille. Robin har på fyra tidigare starter en finalplats (2004), en semifinal (2007) och två kvartsfinaler (2008 och i fjor). Till det kan han nu lägga ytterligare en finalplats, minst.

Dagens semifinal började med två välspelande herrar. Ryssen servade desstuom bra, Robin hade det något svårare med förstaserven (56% in), men hade inga problem att hålla sin serve ändå. Inte mycket hände i de första elva gamen, fram till 6-5 till Robin och rysk serve. Robin kom upp till 40 lika två gånger men inte mycket mer. Då när det väl gällde, som så många gånger i år, började Robin spela så mycket mer aggressivt. En fin retur in som Tursunov lägger lång för att Robin för första gången i matchen skaffar sig två breakbollar, 15-40. Det innebär också två setbollar. På den gör ryssen dubbefel...

Robin har nu gått igång spelat ordentligt och matchen är, skall det visa sig, avgjord. Tre raka game som innehåller sex poäng och ett med fem men alla med samma vinnare - Robin Söderling. Till det ett blankgame till svensken ger med andra ord en ledning med 5-0. Vi får en svensk som vinner de avgörande poängen med en rad ess, vinnare av de svåra poängen och en ryss som mer och mer ser uppgiven ut. Till det fyra dubbefel på helt fel bollar av Tursunov. Ryssen kämpar till sig ett game, men Robin kan sedan serva hem matchen. Han går fram till, via sitt elfte ess, tre matchbollar vid 40-0. En slarvig forehand som är bred av Robin gör att han ger bort den första matchbollen. På den andra tror Robin att han vunnit, med sitt tolfte ess, när linjedomaren indikerar att bollen är rätt. Huvuddomaren vill annat, men Robin önskar en hawk-eye. Bollen är fel. Robin lägger en vinklad andraserve som ryssen placerar djupt i nät. Robin Söderling är åter igen i final.

Imorgon klockan 14 så står kroaten Marin Cilic, rankad 28, för motståndet. De har mötts en gång, på Roland Gaross i fjor fjärde omgången, då Robin vann i tre raka set.
Kroaten har fem titlar på åtta försök. Två gånger i Zagreb (2010 och 2009) och i Chennai (samma år) samt en gång i New Haven (2008). Noterbart är att Cilics bästa ranking är nummer 9, för exakt ett år sedan.

Detta är Robins 19 final när det gäller ATP. Det har hittills gett åtta vinster. Rotterdam och Brisbane i år, Masters i Paris och Rotterdam i fjor, Båstad 2009, Lyon 2008 och 2004 samt Milano 2005.
Notera att Söderling har vunnit sina tre senaste finalerna.

Imorgon eftermiddag håller vi tummarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0