Tankar kring Davis Cup

Om dryga två veckor, den 4 till 6 mars, är det dags för första omgången av årets Davis Cup. Sverige möter som bekant Ryssland i Borås.

Att Robin är självklar råder det ingen tveksamhet om. Den start han visat av året är imponerande. Seger i Brisbane, fjärde rundan i Australian Open och försvar av titeln i Rotterdam ger ett facit på 13-1 i matcher.

Vem som tar hand om andrasingeln är dock er tveksamt. I nästa vecka, med start på måndag, samlas en rad gentlemän för ett införläger i Stockholm. Kapten Enqvist och vicekapten Larsson skall under några dagar avgöra vem av Nick Lindahl (rankad på plats 251), Michael Ryderstedt (323), Christian Lindell (369), Ervin Elskovic (370), Filip Prpic (379), Carl Bergman (534), Patrik Brydolf (632), Andreas Vinci VInciguerra (636) eller Joachim Pim Pim Johansson (750) som skall ta hand om den andra singeln. Den Svenska DC-bloggen hoppas att de vågar slänga in någon av de obeprövade korten, såsom Nick Lindahl eller Michael Ryderstedt.

Vad gäller den ack så viktiga dubbeln finns det även en rad frågetecken här. Simon Aspelin har inlett året med 3 vinster och 4 förluster. Det blev urtåg redan i första omgången i Melbourne (tillsammans med Peya), en semifinal i zagreb (Knowle), en kvart i Rotterdam förra veckan (Norman) och ut åter igen i första omgången i Marseille igår (Knowle).
Sedan finns Robert Lindstedt, som för tillfället är vadskadad. Hans plan är att vara tillbaka till Davis Cupen men är ett osäkert kort. Robban kommer också att vara med på införlägret i Stockholm, allt för att testa om vaden håller.
Till detta finns endast Johan Brunström med ett facit på 3-6 i år. Finalen i Auckland tillsammans med Huss är positiv, dock oroar att han förlorat i den första omgången i de senaste tre turneringarna.
Den Svenska DC-bloggen tror att det blir till Robin Söderling, tillsammans med Aspelin, att dubbla i Borås.

Vi återkommer inom kort med mer tankar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0