Söderling mot titeln

Robin Söderling är klar för semifinal i Rotterdam. Detta efter seger över ryssen Mikhail Youzhny 6-4, 7-6 (7-5) på knappa två timmar.

En kämpaseger för svensken mot en stabil ryss. Redan i Robins andra servegame hamnar han i svårigheter. Fyra räddade breakbollar krävs innan Söderling tar hem gamet. Vid 3-2 får Robin så sin första breakboll. Han utnyttjar inte den utan får vänta på sin chans. Vid 5-4 och en tvingad ryss att hålla sig kvar i setet lyckas Robin vid 30-40 och setboll att knipa nästa poäng och första set.
48% förstaservar in är inte godkänt men 80% vunna poäng när den sitter är bättre.

I andra så rivstartar Robin med att ta sitt första servegame och sedan gå upp till 0-40/tre breakbollar. Ingen lycka där utan ryssen håller sin serve. Vid 4 lika hamnar sedan Robin i lite svårigheter med en breakboll emot. Han reder ut det. Vid 6-5 skaffar sig Robin sin första matchboll vid 30-40 i Youzhnys serve utan att komma åt.
Setet går till tiebreak. Där har båda spelarna stora svårigheter att hålla sina servar. 7 minibreak senare och Robin får fram till 6-4 och två matchbollar. Youzhny klarar den första via egen serve. På nästa är det svensk serve och då går det bättre. Tiebreaket, setet och matchen till Söderling. Bättre servande i andra set var nyckeln.

Titelförsvarande Söderling möter i morgondagens semifinal, klockan 19.30, serben Victor Troicki.
Den 24-rankade serben har på sin väg fram till semifinal vunnit över hemmaspelaren Schoorel som fick ett wildcard in i turneringen. Sedan fick finnen Nieminen se sig besegrad och i kväll i kvarten Marin Cilic.
Troiciki har nått semin utan att tappa ett enda set. Robin har aldrig mött Troicki.
Serben har en ATP-titel och den kom i Moskva i oktober fjor. Till det har han tre finaler - Washington 2008, Bangkok 2009 och Sydney tidigare i år. Hans största triumf i karriären måste dock vara när han i december i fjol vann den femte och avgörande matcheni Davis Cupfinal över fransmannen Llodra i tre raka set på hemmaplan i Belgrade. Detta var Serbiens första DC-titel.

I den andra semifinalen möts sjundeseedade Ljubicic och åttondeseedade Tsonga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0