Ingen Youzhny till Borås

Enligt Reuters så kommer inte Mikhail Youzhny till spel i DCn. Det sägs att han inte kommer att spela alls något mer vad gäller Davis Cup. Tråkigt för oss på plats i Borås att han inte kommer. Om inte heller Davydenko kommer så blir det det uttagna laget - Teymuraz Gabashvili (ranking 76), Igor Andreev (88), Igor Kunitsyn (96) och Dmitry Tursunov (105) som får slåss om singel- och dubbelplatserna.

Gabaschvilis 2011 har inte startar något vidare. Han har på fyra turneringar åkt ut i första rundan i tre: Australian Open (mot Wawrinka), San Jose (Del Potro) och Memphis (Fish). Till det har en andrarunda i Doha i början av året (ut mot Troicki). Vad gäller dubbeln så har han en semifinal i Doha, tillsammans med tysken Kohlschreiber, annars ut i första rundan i Australian Open och San Jose.
I Davis Cup så är hans singelfacit 1-1 och i dubbel 0-1.

Andreevs år har gett 3 vinster och 6 förluster. Ut omgående i Brisbane (mot Dolgopolov), andra omgången i Sydney (Gulbis) och i andra rundan i Australian Open (Almagro) är hans facit på hårt underlag. Efter det så har det varit grus för Andreev. Inte så mycket bättre har det då gått. Förlust i andra omgången i Santiago (Giraldo), Costa Do Sauipe (Mayer) och Buenos Aires (Schwank). 
I dubbeln har det gått bättre. Kvarten med landsmannen, och formstarke, Tursunov, i Sydney,  kvarten igen i Costa Do Sauipe (i par med Dolgopolov) och semi i Buenos Aires, återigen tillsammans med ukrainaren Dolgopolov.
Vad gäller Davis Cup så har han vunnit 10 singlar och förlorat 7. I dubbel är resultatet 3-4. Notera att han inte spelade i fjor.

Kunitsyns 2011 är också hittills det något tveksamt. Förlust i andra rundan i Australian Open (Roddick), andra igen i Zagreb (Cilic) och sedan förlust omgående i San Jose (Kendrick).
En dubbelförlust, mot en viss Aspelin tillsammans med Knowle, i första rundan i Zagreb är vad han åstadkommit i dubbel. I DC har han 1-1 vad gäller singelspel och 1-3 i dubbel.

Den mest formstarke ryssen för året är Tursunov. Efter att ha förlorat redan i första rundan ui Melbourne (mot Troicki) vann han en Challanger i Singapore. Sedan gock han till andra omgången i Rotterdam (Berdych), semifinal i Marseille (Söderling blev för svår i två raka set) och sedan ut omgående i veckans turnering i Dubai (Grannollers). I dubbel är facit 1-4. Vinsten kom tillsammans med Andreev i Sydney, som vi skrev om ovan. Förlust har det sedan blivit redan i första rundan i Brisbane (spelade tillsammans med de Bakker), Australian Open (Zverev) och Marseille (Dimitrov). Davis Cupspel har gett 6-3 och dubbel 2-6.

Ser vi till de fyra uttagna och Davis Cupspel i fjor så vann Kunitsyn den singeln, mot indien Devvarman
över fyra set i den första rundan, han spelade och förlorade de två dubbelmatcherna. Först mot Indien tillsammans med Gabashvili och sedan mot Argentina i kvarten, då tillsammans med Davydenko.
Andreev och Tursunov spelade inte DC i fjor.

Vad gäller Youzhny så har han inlett året skapligt. Han har vunnit sex matcher och förlorat fyra på fyra turneringar. Han gick till tredje rundan i Australien Open (föll mot årets stjärnskott, kandadensarens Raonic), kvartsfinal i Rotterdam (föll mot en viss svensk Söderling), semifinal i Marseille förra veckan (Cilic som sedan föll mot Robin) och första rundan denna veckan i Dubai (Simon).

Att nu varken Youzhny eller Davydenko inte verkar komma till spel i Borås så känns det som om Robin, relativt enkelt, skall ta hem sina två singlar. Kanske kan vi då räkna med att han orkar köra dubbeln på lördagen, om nu inte Lindstedts håller för spel.
Vem det än blir som får ta sig an den andra singel för Sverige så ökar chansen. En världsspelare av Youzhny och Davydenkos kaliber är alltid en svår nöt att knäcka. Om man bortser från Tursunov så har inte något av ryssarna imponerat i år.
Vad gäller Ryssland och vem som spelar nästa helg är det än mer vidöppet än för Sverige. Just nu, med dryga veckan kvar känns det som om Tursunov tar den ena singelplatsen tillsammans med Andreev. Dubbeln sedan får sedan Kunitsyn och Gabaschvili. Men mycket kan hända.

Det känns som om hela denna DC-drabbning nästa helg blir mer och mer vidöppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0